HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Amerika > Szörfözni és hajókázni is lehet az egy kilométeres medencében

t: 4123

Szörfözni és hajókázni is lehet az egy kilométeres medencében

A világ legnagyobb medencéje Chile partjainál található, a mesterséges lagúna 80 ezer négyzetméteres és mindössze 50 méterre van az óceántól.

A Guinness Rekordok Könyvének nyilvántartása szerint jelenleg még a világ legnagyobb medencéje a San Alfonso del Mar üdülőközpontban található Chilében.

Az egy kilométer hosszú, 250 000 köbméternyi vízzel feltöltött óriásmedencében nem csak pancsolni lehet, hanem szörfözni, vízibiciklizni, hajókázni is. A legnagyobb mélysége 3,5 méter, a türkizkék víz kristálytiszta, a legmélyebb részen is lelátni az aljáig.

A mesterséges lagúnát azért építették meg néhány méterre az óceántól, mert a Csendes-óceán vize nem alkalmas a fürdőzésre. A medence vize 9 fokkal melegebb, mint az óceán, és sokkal tisztább is.

Arra ugyanis nagyon ügyelnek, hogy mindig kirstálytiszta legyen a lagúna vize: számítógép vezérelt szivattyú és szűrő rendszert biztosítja, hogy állandóan cserélődjön a medencében a víz.

Már készül az újabb óriásmedence

Júliusban készül el egy még ennél is nagyobb, 88 ezer négyzetméteres medence a Vörös-tenger egyik legszebb üdülőhelye, az egyiptomi Sharm El Sheikh-nél. Az üdülőkomplexumban a több ötcsillagos hotel mellett mintegy harminc ezer luxusingatlant, múzeumot és bevásárlóközpontot is építenek.


blikk.hu

2009.03.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok