HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Ráncgyilkosok

t: 2504

Ráncgyilkosok

Ránc, ami bánt

Megereszkedettnek látod bőröd, és ami a még feltűnőbb: a ráncaid is egyre láthatóbbak, mélyebbek? Bizony az idő múlása, ha tetszik, ha nem, nyomokat hagy rajtad is.
A ráncok a bőröd kötőszövetének természetes öregedése során általában húsz éves kortól alakulnak ki. Bőröd öregedésének folyamatát gyorsítja az öröklődött génállomány, a nem megfelelő életvitel, táplálkozás és a túlzott napozás. A ráncaidat az arcizomzat játéka, vagyis a mimika teszi egyértelműen láthatóvá. Ez a tény nem azt jelenti, hogy mától fogva ne nevess, kiabálj, sírj, vagy mérgelődj!
A speciális ránctalanító krémek az arcbőröd rövid távú és átmeneti kisimulását eredményezik. Ahhoz, hogy megelőzd a ráncosodást, ha csak lehet, kerüld a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást, és védd a bőröd a napozástól, a fénytől és a széltől is. A mondás szerint tejben-vajban kell fürödni. Bizony az öregedés látható jelei bőröd szárazságáról, elvékonyodásáról, színtelenségéről és rugalmatlanságáról ismerhetőek fel először.

Mindaddig, míg a tökéletes ránctalanság utópikus elképzelés, megelőző, antiaging lépések segítségével (például A-, és C-vitamin, Q10 koenzim) késleltethető bőröd ráncosodása. A minőségi, márkás termékek megvétele előtt kérd ki kozmetikusod tanácsát, hiszen ő pontosan ismeri bőröd igényeit és jellegzetességeit.

20 és 25 év között

Figyeld meg a tükörben, hogy a homlokod függőleges ráncai és a szemöldök íveid közötti ráncok megjelentek-e, de a szemeid sarka körüli ráncok is kezdhetnek kialakulni. Fontos már ekkor megakadályozni a ráncok kialakulását olyan ápolással, amely előkészíti a bőrt arra, hogy jobban elviselje az idő hatásait. A megfelelő hidratálás szintén alapvető fontosságú az apró barázdák elkerüléséhez. Ennek érdekében használj erősen hidratáló arckrémeket, és fordíts figyelmet a megfelelő táplálkozásra és a harmonikus életvitelre is. (Avon - Anew Retroactiv 2-in-1 Cleanser, Vichy - Thermal SUV)

25 és 35 év között

A ráncok kezdenek belevésődni a hámrétegeidbe, de mélységük 0,5 mikron alatt marad. Ezeket a ráncokat a sejtek, proteinek megújulásának lelassulása, valamint a bőröd felszíni vízvesztése okozza. Ebben a korban kezdődhet meg felszíni ráncaid kialakulása. Elkezdheted a harcot az apró szarkalábak, felszíni ráncok ellen, mert ha már megjelenésükkor fellépsz ellenük, egy időre megakadályozhatod megtelepedésüket. (Avon - Anew Clinical Line and Wrinkle corrector, Lierac - Fresh Age, Nivea - Q10 testápoló)

40 év körül

Bőröd észrevehetően fokról fokra veszít állományából. Szarkalábaid, az orr körüli barázdák, a szemöldökök közötti és az ajkad körüli apró ráncok kezdenek mélyülni. Bőröd veszít rugalmasságából, már el kell kezdened a bőröd feszességéről való gondoskodást. Használj rendszeresen olyan kozmetikumokat, amelyek helyreállítják a bőr tónusát. Nagyon fontos, hogy masszíroztasd olyan mozdulatokkal arcodat, amelyek felélénkítik bőrszöveteidet. (Avon - Anew UltimateLift Cream, Nivea - Visage Q10plus)

50 év körül

A menopausa beköszöntével a hormonok működése lassan leáll, meggyorsítva az öregedés folyamatát. A menopausa első külsőleg is észrevehető hatásai közé tartozik, hogy bőröd megváltozik: elveszíti életteliségét. Ez nagyon fontos állomás a bőr számára. Elengedhetetlen, hogy olyan kozmetikumokat alkalmazz, melyek pontosan igazodnak a hormonális változásokhoz. Próbálj meg kiegyensúlyozottan élni, sokat pihenni, sétálni. (L’Oréal - Age Perfect Double Active, Vichy - Novadiol)2005.03.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok