HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Lélek > 7 tipp a boldogsághoz - Hogyan legyünk boldogabbak?

t: 3872

7 tipp a boldogsághoz - Hogyan legyünk boldogabbak?

Úgy érzi folyton a nehézségeken jár a feje, hogy képtelen örülni a jó dolgoknak, vagy észre sem veszi őket, mert annyi a gondja? Ha a válasz igen, ki kell másznia a gödörből. Íme 7 jó tanács, hogy boldogabb élete legyen.

1. Hallgattassuk el a belül zakatoló negatív hangokat!

Legyünk kevésbé kritikusak magunkhoz. Kezdjük el értékelni azokat a dolgokat, amelyeket jól csinálunk, még ha kicsiségekről van is szó. Próbáljuk meg elhallgattatni a kételyt, amely állandóan emészt: bízzunk magunkban és a döntéseinkben. Állítsunk realisztikus célokat magunk elé, és ne akarjunk célt érni minden áron, ha az oda vezető út túl nehéz, vagy boldogtalanná tesz minket.

2. Hagyjunk időt magunknak!

A mai rohanó világban gyakran panaszkodunk, hogy nincs elég időnk, pedig ez nem igaz. A kulcs az időbeosztásban és a prioritások megválasztásában rejlik. Gondoljuk végig, milyen napi teendőket tudnánk kihagyni. Inkább rajzoljunk, kötögessünk, jógázzunk, fussunk, menjünk moziba, vagy beszélgessünk a barátainkkal. Fontos, hogy tisztában legyünk vele: szükségünk van a magunkra szánt időre, és ehhez bizonyos dolgokról igenis le kell mondanunk. Ha az új tevékenység boldoggá tesz, az élet más területein is jobban teljesítünk majd.

3. Rövidítsük le a kívánságlistánk!

Sokan kilométer hosszú kívánságlistát cipelnek magukkal: új autót, új konyhabútort, új heverőt, új biciklit szeretnének. Az ehhez hasonló kívánságok csak arra jók, hogy szorongjunk, amiért még mindig nem teljesültek. Legyünk boldogok azzal, amink van (kivéve, ha a konyhában tényleg csöpög a csap, vagy az autónk el se indul), és állítsunk fel magunknak elérhető célokat, és törekedjünk azoknak a megvalósítására. Az anyagi javakra való vágyakozás olyan, akár egy lefelé guruló hógolyó: egyre csak nő és nő. Semmi baj az álmodozással, de hagyjuk is a dolgot ennyiben: az álmok maradjanak álmok.

4. Vállaljuk a felelősséget!

Csak akkor tudunk rendet tartani az életünkben, ha felelősséget vállalunk a tetteinkért. Ne a világegyetem gonosz erőit hibáztassuk, ha valami rossz történik velünk, inkább gondoljuk végig, hol hibáztunk, és mit kell legközelebb jobban csinálnunk.

5. Tegyük félre a haragot!

A harag az elégedetlenség és a negatív energiák forrása. Igazi üreg, amely magába szippantja a boldogságot. Meg kell tanulnunk megbocsátani, és nem izgatni magunkat lényegtelen dolgokon.

6. Legyünk kész a változásra!

A rutin és a szokások kifárasztanak, és elégedetlenné tesznek. Iktassunk be kisebb változásokat. Nem kell óriási utazásokra, vagy teljes életmódváltásra gondolnunk. Már egy apró változás is sokat dobhat a hangulatunkon. Átrendezhetjük a nappalit, vagy felállíthatunk egy új könyvespolcot. A kreatívabbak befesthetnek például egy falat narancssárgára: a színterápia jót tesz, a narancssárga pedig megnyugtat és jókedvvel tölti meg a mindennapjainkat.

7. Mindig legyen valami, ami boldoggá teszi!

Apró dolgok is bearanyozhatják a napot. Tanuljunk meg örülni a mindennapoknak. Csodáljuk a napfelkeltét, a táncoló hópelyheket, legyünk mi azok, akik pozitív energiát sugározva egy mosolyunkkal bearanyozzuk mások napjait.


eletmod.hu

2009.02.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok