HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Tárkonyos sertésragu leves

t: 7108

Tárkonyos sertésragu leves

A sertéscombot kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb
1 fej hagyma
2 ek olaj
2 db fehérrépa
3 db sárgarépa
15 dkg gomba
6 dl húslé
6 dl víz
20 dkg zöldborsó
1 kk tárkony
3 dl tejföl
1 ek liszt
só, bors

Egy nagy lábosban olajat forrósítunk, megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal és pirítani kezdjük. A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát egyforma méretű darabokra vágjuk. Mikor a hús megpirult, felöntjük húslével és vízzel. Ezután hozzáadjuk a répákat és főzni kezdjük, majd mikor megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, majd ízesítjük tárkonnyal és készre főzzük. Egy kis tálban elkeverjük a tejfölt a liszttel, ízesítjük sóval és borssal, majd szűrőn keresztül, folytonos kevergetés mellett a leveshez adjuk. Tálaláskor a levest csepegtessük meg frissen facsart citromlével.


rtlklub.hu

2008.10.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok