HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Érdekességek > Szebbé tesz és erősít a szex

t: 2184

Szebbé tesz és erősít a szex

Dr. Rusz Edit szexológus most elárulja! Harmonikus szerelmi élettel sokat tehetünk az egészségünkért. Régóta kutatják már a szakemberek, hogy mi játszódhat le az ember szervezetében, ha kiegyensúlyozott a párkapcsolata. A szakember szerint magabiztosabb, türelmesebb és lelkileg kevésbé sebezhető az, aki boldogan él.

Így hat az aktív szexuális élet a testünkre és a lelkünkre:

Remek immunerősítő
Egy hosszú, szenvedélyes szeretkezés hatásosabb a kórokozók ellen, mint bármelyik antibiotikum. Szex közben fokozódik az immunglobulin A nevű ellenanyag termelődése, amely erősíti az immunrendszert.

Segít a fogyásban
Hatásos testedzés a rendszeres szexuális élet, mert egy 30 perces szerelmi aktus alatt közel 350 kalóriát égetünk el, ami körülbelül 45 perces kocogásnak felel meg. Ráadásul a szex remek hasizom-erősítő gyakorlat is.

Óvja a szépséget
A szex szépíti a bőrt, mert aktus közben fokozódik az ösztrogén nevű hormon kiválasztása, amely javítja a sejtek regenerálódását, és segíti a kollagén képződését. Emiatt a bőrünk tovább marad feszes és ráncmentes.

Jó méregtelenítő
Szaunázás helyett is választhatjuk a szerelmeskedést, mert a gyakori szex fokozza a kiválasztásért felelős mirigyek működését. Valamint a vér könnyebben eljut a szervekhez, így növeli azok oxigénellátását, és segít megszabadulni a salakanyagoktól.

Erősíti a szívet
A szívre és az érrendszerre is nagyon jó hatással van, mert az izgalmi állapotban felgyorsul a vérkeringés. Magasabb lesz a pulzusszám, emelkedik a vérnyomás, szex után pedig megnyugszunk, és hosszú ideig normális lesz a pulzus, illetve a vérnyomás.

Edzi a hátat
A különböző pozíciók gyakorlásával karbantarthatjuk és alaposan átmozgathatjuk a gerincet és a hátizmokat.

Serkenti az agyat
A jó szex fiatalít, élénkíti a gondolkodást és fejleszti a kreativitást is. Késlelteti a változó kort Szerelmi játék közben állandó ingerlés alatt áll a hormonrendszer, emiatt jelentősen kitolódik a változó kor.

Álomba ringat
Mivel aktus után csökken a bennünk lévő feszültség, ellazulunk és megnyugszunk, ezért az alvás is hosszabb, mélyebb és pihentetőbb lesz.

Igazi nyugtató
Nagy szerepe van a stressz kivédésében, mert az orgazmus a legjobb feszültségoldó módszer. Az izmok összehúzódása és elernyedése teljesen ellazítja a testünket és megnyugtatja a lelkünket.

Javítja a hangulatot
Egy hangulatos, kellemes szerelmi együttlét hatásos fegyver a depresszió ellen, hiszen szex közben boldogsághormonok szabadulnak fel. Elűzi a gondokat A szexuális fantáziálgatás eltereli a figyelmünket a nyomasztó, hétköznapi problémákról.

Blikk

2008.10.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok