HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Mandulás halleves

t: 2298

Mandulás halleves

A halat minden oldalról beirdaljuk, alaposan besózzuk, majd tűzálló tálba tesszük, és kész is a remekművünk.

Hozzávalók:

60 dkg ponty
1 fej hagyma
25 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
3 ek olaj
1 dl fehérbor
1 dl víz
2 ek liszt
2 dl tejföl
1,5 l halalaplé

bors


A halat minden oldalról beirdaljuk, alaposan besózzuk, majd tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. Meglocsoljuk olajjal, fehérborral és vízzel, majd letakarjuk és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Miután elkészült, a zöldségeket és a visszamaradt zsiradékot egy edénybe öntjük, felforrósítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük alaplével, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Az így kapott lével tálaljuk a halat.

rtlklub.hu

2008.06.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok