HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Sport, fitness > Fenékformálásban segít Béres Alexandra

t: 10129

Fenékformálásban segít Béres Alexandra

Mindannyian észrevehettük már, hogy a fenék problémás tájéka a női testnek, de nem kell aggódni, csak egy kicsit edzeni.

Rossz példa
"Sokan fordulnak hozzám azzal a problémával, hogy nagy a popsijuk, - olyanok is, akinek szép karcsú a derekuk -, de tudni kell, hogy a zsíros fenék a nőies testalkattal jár" - nyugtatja meg Béres Alexandra a nőket. A feneket kardiomozgással (futás, taposás) és specifikus farizomgyakorlatokkal lehet formába hozni - lásd lentebb. Fitneszbajnokunk szerint: "Akiknek picit lejjebb van a popsijuk, nagy súllyal való gyaloglással szépen meg lehet emelni. Szabadtéri sportok közül a futás, a séta, a túrázás nagyon jó erre a célra. A biciklizés sajnos nem, mert az a combot veszi igénybe."

"Általában tízből nyolc hölgy nem elégedett a fenekével, de ez túlzás, mert sokan indokolatlanul nagynak tartják a popsijukat" - mondja Béres Alexandra. A popsi körüli nagy felhajtásért a reklámokban és divatmagazinokban látható aprófenekű nőket teszi felelőssé. "A modellek csodásan néznek ki tangában, de azért ez nem várható el mindenkitől, sőt, rengetegszer hallom, hogy a férfiak szeretik, ha a nőnek van egy kis popsija" - mesél a fitneszoktató.

Ezeréves női átok
Szakértőnk szerint is főként nőket érintő probléma a fenékre való hízás, hiszen genetikailag a nők hajlamosabbak tomporukon felhalmozni a felesleges zsiradékot. "A férfias, stresszes hízás hasra megy, a nőies hízás pedig inkább fenékre" - magyarázza a jelenséget Béres Alexandra. "Hogy valaki popsira hízik-e vagy sem, az függhet a foglalkozástól is, de nem úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk, mert hogy hova hízunk, azt inkább a munka stresszességének mértékén múlik" - mondja Béres, de hozzáteszi, hogy attól még a nők fenekedének kerekedéséért a genetikát kell okolni.

De hogy ne kelljen senkit okolni, és a férfiak szálkás hátsójáért irigykedni, lássuk mit tehetünk!

Félguggolás
"Sétáljunk negyven percet, majd vállszélességű terpeszben hajlítsuk a térdet félguggolásig (azaz 90 fokig)! Ezután:
Kezdők harmincszor hajlítsanak, és rugózzanak ebben a helyzetben háromszor harmincat.
Haladók ötvenszer hajlítsanak, és rugózzanak ebben a helyzetben négyszer ötvenet."

Térdelőtámasz
"Térdelőtámaszban tegyük le az alkarunkat, és emeljük fel a hajlított lábat vízszintesig hússzor, majd oldalra tizenötször!
Kezdők mindkét lábbal háromszor ismételjék ezt a farizomfeladatot!
Haladók mindkét lábbal ötször ismételjék ezt a farizomfeladatot!"

Lábemelgetés
Igazán egyszerű ez is: "Egyenes állásban emelgessük a lábunkat hátrafelé!
Kezdők háromszor harmincat emeljenek mindkét lábbal,
haladók pedig négyszer ötvenet mindkét lábbal."

Nyújtás
A gyakorlatok után jöhet a jól megérdemelt nyújtás. Alexandra két változatot ajánl: "Törökülésben dőljünk előre alkartámasszal vagy pedig nyújtott ülésben az egyik lábbal keresztezzük a másikat, és úgy hajlítsuk a törzsünket előre!" Reméljük a tornaóráról még mindenki emlékszik ezekre a szakszavakra, és ne feledjék: a feladatok minden reggel ismételhetők!

2005.04.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok