Fogas filé, lazac filé, máris kész a haltól illatozó, finom ebéd.
Hozzávalók:
40 dkg fogas filé
40 dkg lazac filé
40 dkg leveles tészta
20 dkg főtt rizs
2 db főtt tojás
1 db nyers tojás
50 dkg friss paraj
4 dl tejszín
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só
bors
A halakat, a rizst, a tésztát és a főtt tojást négy részre osztjuk. A serpenyőbe vajat olvasztunk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a parajt sózzuk, borsozzuk, majd addig futtatjuk, míg a paraj össze nem esik.
Is formákat kibélelünk úgy a tésztával, hogy a tetejére is hagyjunk. A kibélelt formákba először belehelyezzük a főtt fél tojást, majd a fogas filét, a paraj negyedét, a lazacfilét, végül a főtt rizst. Minden réteget sózzunk és borsozzunk.
Az így kapott formákat a tésztával lezárjuk, és tartalmukat óvatosan sütőlapra borítjuk.
A kupacokat felvert tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Közben a maradék parajt öntsük fel tejszínnel, és forraljuk sűrűre.
Tálaláskor öntsük a Kulibjaka köré.
Rtlklub