HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Grillezett hal szójababbal

t: 2457

Grillezett hal szójababbal

Hozzávalók:

60 dkg halfilé
30 dkg szójabab
25 dkg szárított rizstészta
2 tk szezámolaj
fél db aprított póréhagyma
1 db apróra vágott zöldpaprika
1-2 teáskanál szárított, apróra szeletelt chili

2 tk szezámmag
2 tk vágott gyömbér
1 dl borecet

Páchoz:
1 dl bor
3 ek szójaszósz
1 ek barnacukor
2 tk wasabi por
2 gerezd fokhagyma
fokhagymás grillpác fűszerkeverék

Kenjük be a wokot szójaolajjal.
Főzzük meg a szójababot, majd hagyjuk kihűlni. Főzzük meg a szárított rizstésztát (kb. 6-8 perc). Csöpögtessük le, és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a szezámmag olajat, a póréhagymát, a paprikát, a chilit és a sót, valamint a borecetet. Végül keverjük össze a szójababbal. A pác elkészítéséhez nagy edényben keverjük össze a hozzávalókat.
A halszeleteket jól öntözzük meg a páclével, a maradék levet pedig adjuk a tésztához. A halszeleteket helyezzük a wokba, és süssük őket 7-8 percig. A jobb íz kedvéért a tésztát is átforgathatjuk a wokban. Borítsuk a tésztát lapos tálra, és helyezzük rá a halat.
Díszítsük szezámmaggal és vágott gyömbérrel.
Tápinfó: 100 g hal másfél csésze tésztás-szójababos keverékkel: 565 kcal, 29% zsír, 47% szénhidrát, 24% fehérje, 5 g rostanyag.


rtlklub.hu

2008.03.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok