HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fitness > Diéta mellé rendszeres testmozgást

t: 2715

Diéta mellé rendszeres testmozgást

Nem kell - sőt, szerintem nem is szabad - éhesnek lenni, ahhoz hogy lefogyjunk. Számomra nem létezik diéta, csak egészséges étrend" - véli Katus Attila, többszörös aerobik világbajnok és életmódszakértő.

Sajnos, sokan nincsenek tisztábban azzal, hogy ha diétázni kezdenek,de mellette nem végeznek rendszeres testmozgást, akkor szervezetük válogatás nélkül felhasználja a zsírt és a fehérjét (vagyis saját izmaikat) energiaként. Ennek következtében testösszetételük a diéta végeztével még rosszabb lesz, az anyagcseréjük jelentős mértékben lassulni fog, ezáltal a diétás program eredményei nem tarthatóak meg hosszútávon.

„Véleményem szerint az a jó fogyókúrás program, ami alatt mindenki megtanulja, hogy mit, hogyan tolerál a szervezete, mitől fogy és mitől nem, és közben megismeri az alapanyagok fehérje-, zsír-, szénhidráttartalmát és tudatossá teszi a táplálkozását. A cél nem a néhány hetes, hónapos fogyókúra, hanem a normális testsúly megtartása a tudatos táplálkozás által. Mindenki gondoljon úgy a szervezetére, mint egy jól működő autóra. Csak azt az üzemanyagot töltse bele, amire valóban szüksége van!” – véli a szakértő.

Ilyen és ehhez hasonló fontos dolgokat tudhatnak meg a többszörös aerobik világbajnoktól azok, akik ellátogatnak Attila 21 állomásból álló országos aerobik turnéjának állomásaira.

Attila elmondta: a roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a sport fontosságára. Míg az Európai Unióban az emberek 30 százaléka, a skandináv országokban 40 százaléka, addig Magyarországon csak közel 10 százalékuk végez rendszeres testmozgást. Ezzel a nagyszabású rendezvénnyel arra törekszik, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze az embereket, hogy felvilágosítást adjon az egészséges életmóddal kapcsolatban és megszüntessen jó pár tévhitet, például a fogyókúrákkal kapcsolatban.

ma.hu

2008.03.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Katus Attila
Katus Attila

Legfrissebb magazinok