HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Dióval töltött ponty

t: 2263

Dióval töltött ponty

A Receptklub az elmúlt tíz évben mindig is szívesen készített halas finomságokat.



Hozzávalók:


2 közepes ponty
2 fej hagyma
20 dkg dióbél
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál olaj
2 tojás
kapor
petrezselyem

őrölt bors
szerecsendió

A pontyokat megtisztítjuk, fejüket levágjuk és óvatosan kibelezzük. Jól megmossuk és elkészítjük a tölteléket. Ehhez a diót kicsit megpirítjuk ( legegyszerűbb a mikróban ), majd ledaráljuk. Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a diót, a morzsát és a tojást.
Sóval, borssal, szerecsendióval, kevés apróra vágott kaporral és petrezselyemmel ízesítjük. A tölteléket óvatosan betöltjük a pontyba. Sütőlapon, kikent fóliába rakva megsütjük. Mielőtt elkészülne, kibontjuk a fóliát és hagyjuk, hogy megpiruljon a hal.

Rtlklub

2008.02.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok