HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fitness > Feszes popsit mindenkinek!

t: 3963

Feszes popsit mindenkinek!

Milyen gyakorlatok léteznek a fenék formázására, melyek nem időigényesek és otthon is elvégezhetjük őket?

Két egyszerű gyakorlatról van szó, melyek elvégzése nem igényel többet 15 percnél. Álló helyzetben végezzük őket, saját testsúlyunkat használjuk, tehát semmilyen segédeszköz nem szükséges hozzájuk. Az egyik gyakorlat az egylábas guggolás, a másik a kitörés. Úgy gondolom, ezeket mindenki ismeri, az lehet érdekes, hogy az ember milyen formában végzi, milyen ismétlésszámmal, milyen hosszan. Két lábra 30-35 guggolás bőven elég az elején, s ha ehhez a szervezet már hozzászokott, akkor ne a mennyiséget növeljük, hanem kisebb (2 kg-os) súlyokkal nehezítsük a gyakorlatokat. A nők többsége fél a súlyzóktól, azt hiszik, megvastagodnak tőlük. Ez azonban tévhit! A nők nem rendelkeznek olyan hormonháztartással, amitől extrém mértékben megnőne az izomzat.

Minden esetben végezzünk bemelegítést is?

Rövid átmozgatás mindenképp szükséges, de nem kell komplett bemelegítés. Ha igazán keményen szeretnénk edzeni, arra fel kell készíteni a szervezetet, de átmozgatáshoz elegendő egy-két térdkörzés vagy guggolás. Amikor már nem nyekereg a csípő- és a térdízület, akkor megpróbálhatjuk az egylábas guggolást.

A narancsbőr is eltűntethető ezekkel a gyakorlatokkal?

Egy-egy gyakorlattal nem teszünk csodát. A tökéleteses test elérése több komponensből áll. Idetartozik a táplálkozás, a pihenés és maga az edzés. El kell hagynunk a rossz szénhidrátokat, mint a tésztát, fehér kenyeret vagy a tejcsokit! Nem szabad túlterhelnünk magunkat, és napi szinten be kell iktatni életünkbe a mozgást! Ezzel a három pillérrel ki lehet védeni a narancsbőrt.

A fent említett gyakorlatokkal akár hetek alatt látványos javulást tapasztalunk?

Aki hetek alatt szeretne tartós eredményt látni, annak érdemes személyi edzőhöz fordulni, ő sérülésmentesen garantálja a fogyást, izmosodást. Ha erre nincs lehetőség, akkor megfelelő táplálkozással fel lehet gyorsítani a folyamatot.

Reggel vagy este érdemes tornázni? Melyik napszak alkalmas inkább a zsírégetésre?

Ha az ember üres gyomorral, reggel kezdi el óvatosan a terhelést, akkor nagyobb eséllyel nyúl a test a saját zsírtartalékaihoz.

A legfontosabb, hogy próbáljuk megtalálni a fogyáshoz vezető úton azokat a szépségeket, amelyek színfoltot, jó kedvet hoznak napjainkba, s ha ez már megvan, akkor rövidesen látható lesz a változás.

rtlklub

2007.10.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok