Erre a hétre kukoricás finomságokkal készült a Receptklub szakácsa.
Hozzávalók:
Leveshez:
50 dkg morzsolt kukorica
1 fej hagyma
5 dkg vaj
6 dl zöldségleves
1 evőkanál cukor
1 dl tequila
1 ek liszt
1 db piros chilipaprika
1 db zöld chilipaprika
curry
só, bors
Muffinhoz:
10 dkg morzsolt kukorica
30 dkg liszt
2 db tojás
1 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 dl tejszín
1 kiskanál curry
8 db savanyított chilipaprika
Egy edényben felforrósítjuk a vajat, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát, majd felöntjük tequilával, hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a kukoricát, majd sóval, borssal, cukorral, curryvel, ízesítjük. Mikor a zöldségek megpuhultak, rászórjuk a lisztet, felöntjük húslével és rövid forralás után botmixerrel pürésítjük.
Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk a curryt, a lisztet, a sütőport, a tejszínt és a morzsolt kukoricát, majd alaposan összedolgozzuk. Az így kapott tésztát muffinformába töltjük, közepébe helyezünk egy-egy savanyított chilipaprikát, és 180 fokos sütőben készre sütjük. A levest a forró muffinokkal tálaljuk.
rtlklub