HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Tésztával töltött paradicsom tonhal steakkel

t: 819

Tésztával töltött paradicsom tonhal steakkel

Ezzel az étellel aztán mindekinek kedvezünk: van benne minden mi szem szájnak ingere.



Hozzávalók:


4 szelet vöröstonhal
8 db nagy paradicsom
1 db tonhalkonzerv
10 dkg szardellafilé
8 evőkanál rövid főtt csőtészta
5 dkg gyöngyhagyma
5 dkg olívabogyó
5 dkg kapribogyó
2 dl fehérbor
1 db lime
1 db citrom
friss bazsalikom
olívaolaj
só, bors
babérlevél


Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, hozzáadjuk a szardellát és a tonhalat, ízesítjük bazsalikommal és borssal, majd összepirítjuk. A paradicsom kalapját levágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, és egy szűrőn átnyomva a halhoz keverjük a kifőtt tésztával együtt. Az így kapott ragut a kivájt paradicsomokba töltjük, tűzálló tálra tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, beledobunk egy babérlevelet, majd hirtelen megsütjük a tonhalszeletet. Mellétesszük a gyöngyhagymát, a kaprit és az olívabogyót, felöntjük a borral, megcsepegtetjük lime és citromlével és fedő alatt készre pároljuk. A megsült töltött paradicsomokat a tonhal szelettel és a gyöngyhagymás mártással tálaljuk, díszítésként citromgerezdeket használjunk.

rtlklub

2007.08.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok