A következő recept olyan, mintha az ebédet a desszerttel együtt tálalnánk.
Hozzávalók:
30 dkg málna
2 dl málnalekvár
1 dl bor
1 db lime
1 db citrom
5 dl tejszín
menta
Sütihez:
1 db tojás
20 dkg liszt
15 dkg barna cukor
2 evőkanál keserű kakaópor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
1 tábla fehér csokoládé
10 dkg puha vaj
A málnalekvárt felfőzzük a borral.
A friss málnát egy tálba tesszük, ízesítjük mentával, lime és a citrom levével, valamint reszelt héjával, hozzáadjuk a tejszínt és a felfőzött lekvárt, majd botmixerrel pürésítjük. Egy másik edényben a tojást habosra keverjük a barnacukorral, hozzáadjuk a sütőport, a vajat, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a fehér csokit és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott masszából lepényeket formázunk, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt kínáljuk a hideg leves mellé.
rtlklub