HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Fűszeres indiai halnyársak

t: 920

Fűszeres indiai halnyársak

Hozzávalók:


1/2 kg tengeri halfilé
1 db vöröshagyma
1 üveg hámozott paradicsom
1 db zöld chili
friss korianderzöld
1 dl fehérbor
10 dkg bébirépa
2 evőkanál kókuszreszelék
1 db lime

főtt rizs


Páchoz:


3 evőkanál olaj
2 evőkanál almaecet
2 gerezd fokhagyma
½ lime leve
currypor
római kömény
bors
friss koriander
friss gyömbér

Egy tálban összekeverjük az olajat, az almaecetet, a curryport, a borsot, a köményt, az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, friss koriandert, és a lime levét.

A halat felcsíkozzuk, megkenjük a páccal, megsózzuk, nyársra tűzzük, és egy serpenyőben pirosra sütjük majd felöntjük fehérborral és fedő alatt puhára pároljuk.

A maradék pácot egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a hámozott paradicsomot, a chilit és a korianderzöldet, majd összeforraljuk.
A főtt rizst összekeverjük a karikázott répával, és a kókuszreszelékkel, majd megcsepegtetjük limelével és adunk hozzá egy kevés mártást.
Tálaláskor a fűszeres rizst tányérra halmozzuk, ráhelyezzük a nyársakat, leöntjük a mártással, lime szeletekkel díszítjük.

rtlklub

2007.07.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok