HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Sárgarépafőzelék sajtos fasírttal

t: 1157

Sárgarépafőzelék sajtos fasírttal

A sárgarépefőzelékhez remekül illik a fasírt, főként ha sajttal együtt gyúrjuk össze.



Hozzávalók:


60 dkg sárgarépa
4 dkg vaj
4 dkg liszt
2 dl tejszín
cukor
petrezselyem
só, bors


fasírthoz:
40 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 db zsemle
1 db tojás
10 dkg sajt
só, bors
majoránna
petrezselyem
zsemlemorzsa
olaj a kisütéshez


Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és miután megolvadt, rátesszük a felkarikázott répát. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk liszttel, kevés vizet adunk hozzá, és puhára pároljuk. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáöntjük a tejszínt. Egy tálba tesszük a darált húst és a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a majoránnát és a tojást majd összegyúrjuk.

Az így kapott masszát morzsával meghintett zsírpapírra fektetjük, rászórjuk az apróra vágott sajtot, feltekerjük, szeletekre vágjuk, és forró olajban kisütjük. Ezt kínáljuk az elkészült főzelék mellé köretként.

rtlklub

2007.07.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok