HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Grillezett nyúlgerinc kaprimártással és zsemlegombóccal

t: 1140

Grillezett nyúlgerinc kaprimártással és zsemlegombóccal

Hozzávalók:
1,2 kg nyúlgerincfilé, 10 dkg kapribogyó, 10 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 0,5 l húsleves, 1 csomag petrezselyem, só, cukor, olaj a sütéshez, 1 db vöröshagyma
A zsemlegombóchoz:
5 db zsemle, 3 tojás, 30 dkg liszt, 12 dkg zsír, 1 csomag petrezselyem, só, őrölt bors

Elkészítése:
Elkészítjük a zsemlegombócot. A zsemléket 1 x 1 cm- es kockákra vágjuk, kiolajozott sütőlemezen aranysárgára pirítjuk. Közben a hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
A kihűlt kockákra ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, egy kevés vizet, a sót, a borsot, valamint az addigra már kihűlt vöröshagymát. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
Sós, lobogó vízben kifőzzük őket és tálalásig a főzővízben, tartjuk melegen.
Vajas fehér rántást készítünk, felengedjük meleg húslevessel, és mártássűrűségűre forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a lemosott kaprit, sót, valamint cukrot, majd, ha elég sűrű, és kiforrta a liszt ízét, akkor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Nincs más dolgunk, mint megsütni hirtelen a besózott nyúlgerincfilét, és tálalhatunk is. Jó étvágyat kívánunk!

hirado

2007.06.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok