HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Sütemények, édességek

Mai gasztronómiai ajánlónkban egy rendkívül ízletes desszert receptjét ajánljuk a figyelmükbe, melynek nagyon fontos jellemzője, hogy egy vagy két nappal a tálalás előtt el kell készíteni.
A gombás ragu után íme itt egy újabb gnocchi-különlegesség.
A desszert minden menü dísze, ez erre az édességre különösen igaz. Aki szereti a finomságokat, azt biztosan meghódíthatják vele, próbálják csak ki bátran
Farsang alkalmából a gyümölcsök is beöltöztek. Álcájuk nagyon guszta és ehető.
Az almába marcipánt, a marcipánba csokikockát rejtettünk. A megsült édességet csokiöntettel díszített, mentával megszórt tányéron kínáljuk.
A csokoládénál, akárcsak a bornál és s sajtnál, fontos a termőhely, a földrajzi hovatartozás
Süti, süti süti! Ez a hét nem szól másról, mint finomabbnál finomabb édességekről. Íme az első!
Egy túrós süti is lehet extra, csak fantázia kérdése az egész. Adjál hozzá csokit és diót is! A puncsmártásról se feledkezz meg!
Legyen minden egyes nap ünnep! Ma még a palacsinta is nemzeti színeinkben pompázik.
A barackos, marcipános és fahéjas süti tetején szép pirosra sült korona díszeleg. Ez aztán a fenséges csemege!
A szürke hétköznapokba mindig színt visz egy kis édesség. A rizsfelfújt ezerarcú. Mindig olyan ízű, amivel éppen meglocsolod.
A szürke hétköznapokba mindig színt visz egy kis édesség. A rizsfelfújt ezerarcú. Mindig olyan ízű, amivel éppen meglocsolod.
Már a régi magyar nyelvből ismert rétes-béles kedvelt étek volt őseink asztalán. A rétessütés fő alkalma szilveszter, újév, farsang és lakodalom ideje volt. Nem véletlen, hogy neves eseményekhez kapcsolódik a rétessütés, mivel köztudottan nehéz és időigényes munka. A parasztrétes és az általunk ismert rétes között is különbség van, az előbbit sütés előtt tejföllel bőven meglocsolják.
A különféle csillagok a lakás több pontján kínálva, illatukkal stílusosságukkal és különlegességükkel egyénivé teszik az ünnepet.
A felkínált receptek között valóban megtalálhatjuk a hagyományos süteményt, ami nélkül nem karácsony a karácsony. Vendégeik elkápráztatására azonban néhány speciális karácsonyi édességet javaslunk, melyek elkészítése - sütési tudományuk próbája is - "édessé" teszi a karácsonyi vacsora utáni pihenés perceit.

Első Előző Következő Utolsó