HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > ÉLETMÓD > Táplálkozás

A mindennapi táplálkozás során az ételkészítésben és az alapanyag-válogatásban tett apró változtatásokkal, praktikákkal a napi elfogyasztott energiamennyiség nagyban csökkenthető anélkül, hogy ezt bárki is éhezésként élné meg.
A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15 cm), csíráztatott bio tönkölybúza. A búzafűlé, a búzafű préselt, édeskés zöld leve. A búzafüvet azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni.
A százszázalékos gyümölcslében a friss gyümölcs valamennyi jótékony összevetője, íze, zamata ott rejlik. Finom, csillapítja a szomjúságot, és gyümölcstől függően erőt ad, segíti az emésztést, elűzi a náthát.
Magyar rákkutatók által kifejlesztett termék nyerte az év legjobb új táplálkozástudományi terméke fődíjat, a terület Oscar-díjának számító NutrAward-ot az Egyesült Államokban.
Hiába igyekszel tudatos vásárló módjára kisilabizálni az élelmiszerek címkéjén szereplő összetevőket, mert a legtöbb kifejezés eleve ködösen hangzik?
Vallja be, néha önnel is megesik, hogy egy laktató ebéd után még mindig vágyakozik valami finomság után. Ha felismeri az éhség és az étvágy közti különbséget, könnyebben megértheti teste jelzéseit és elkerülheti a felesleges nassolást.
Mindenki esküszik arra, hogy a marhahús jobb a sertéshúsnál, diéta idején inkább rizst együnk, mint burgonyát... A modern táplálkozástudomány azonban sokat cáfol. Tehát: lehet például gyümölcsre vizet inni.
Fogyókúrája miatt több halat fogyaszt? Ne feledje, az egészséges életmód szempontjából ajánlott a hús is! Nézzük a hús-hal mérkőzés összesített eredményeit.
A méregtelenítés, vagyis böjt, lehet drasztikus és szigorú, de inkább válasszuk olyan formáját is, amely beleilleszthető mindennapjainkba, és amelyet áldozatok nélkül – egy kis figyelemmel – akár egész évben megtarthatunk.
A tudományok, a modern technika és technológia eredményeitől megittasult emberiség hajlamos lebecsülni annak a ténynek a jelentőségét, hogy minden élőlény létét végső soron kémiai reakciók sokasága biztosítja. Ezekhez a folyamatokhoz az alapanyagokat és az energiát környezetünk szolgáltatja táplálék formájában. Az egészséges étrend főbb összetevőit jobbára mindenki ismeri, ám akadnak olyan nem kevésbé fontos elemek is, melyek szerepével az átlagember még csak most ismerkedik.
Az év első néhány hónapja ideális időszak arra, hogy testileg-lelkileg megújulj, és kisöpörd szervezetedből a felgyülemlett méreganyagokat. Ha nem érzel magadban erőt a hosszas böjtöléshez, tarts egy-két tisztítónapot.
A legtöbb élelmiszer címkéjén kacifántos nevű kémiai anyagok és E-számokkal jelölt összetevők sorakoznak. De vajon kell-e félnünk az adalékanyagoktól?
Sokan ismerjük a szörnyű érzést, amikor nehéz, puffadt a has. A leggyakoribb ok: a belek tunyasága. Magyarázat: hiányoznak a ballasztanyagok, kevés a testmozgás. A következő módszerekkel javíthatsz emésztéseden.
Gyakran érzi magát idegesnek és feszültnek? Szeretne felszabadulni a mindennapos rohanás és stressz alól, hogy belső rendet és nyugalmat találhasson? Ön is az emésztési zavarokkal és krónikus székrekedéssel küszködő emberek népes táborának tagja, rendszertelen életmódja és rossz étkezési szokásai miatt? Szükségét érzi, hogy egész szervezetét megtisztítsa és salaktalanítsa? Sohasem késő: tartson böjtkúrát!
Sorsuk: egészen fiatalon „hősi halált halni” tányérodon. Nem éppen fényes karrier, ám nagyon tiszteletre méltó ezeknek az enni való növénykéknek a küldetése. A csírákkal színesített étrend egészséges, hiszen eme girbegörbe növénykezdemények sokkal „erősebbek”, mint a már „nagyra nőtt”, kifejlett zöldségek. Ráadásul te is bármikor felhalmozhatsz egy kisebb csírakészletet, olyat, ami mindig garantáltan friss. Tudtad, hogy a csíra-kúra a legjobb fogyókúra?

Első Előző Következő Utolsó