HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szex > Libidó - parkolópályán

t: 7530

Libidó - parkolópályán

Szex nélkül - csak bátran
Társadalmunk erotikától túlfűtött. Az újságok címlapjain, a filmekben, a
tévéreklámokban, az óriásplakátokon meztelen testek áradata üzen:
vedd meg ezt, gondolkozz el, vegyél részt stb. A kihívó pózok nemhogy botrányt nem okoznak, de lassanként már a tekinteteket sem tudják magukra vonzani. És mégis, éppen ebben rejlik a kihívás.

Hiszen túl lehet lépni a hatvanas évekből örökölt szexuális szabadság
kényszerén, a szex feltétlen istenítésén. Az önként vállalt szüzesség, az
időleges magány nem szégyen – és sokkal kielégítőbb lehet, mint egy
tartalmatlan kapcsolat vagy az érzelem nélküli kalandok sorozata. Igen, vannak, akik inkább várnak, vállalják az árral szemben úszást, a mindentudók sajnálkozó pillantásait. Választásuk legtöbbször nagy bátorságról és önismeretről tanúskodik. És legtöbbször kifizetődik.

Erotika nélkül - csak finoman
A partnerrel szembeni szerelmes bizalmaskodás, a tartós és mély kapcsolat hagyományosan a párkapcsolatban élők sajátja. Pedig az egyedülállók is kötődhetnek egy ellenkező neműhöz, még ha nem is a férjük vagy feleségük az illető. Léteznek értékes, bizalmon és odaadáson alapuló, titkokkal sűrített kapcsolatok könnyekkel és nevetéssel, hosszú telefonbeszélgetésekkel, jó tanácsokkal, de még kiadós veszekedésekkel is. Lelki szemeink előtt a rosszhiszeműek: lehetséges, hogy semmi nincs közöttük?, Egyetlen csókocska sem csattant még el? Meg sem kísértette őket a vágy?

Lehet, hogy igazuk van, de semmiképpen sem ez a központi kérdés. Nem ez a kapcsolat alapja, és ha elő is fordul valamelyik „variáció”, ettől még nem nem válnak szerelmespárrá, titkolt szeretőkké vagy megbukott barátokká. Mindez a finom kapcsolat fűszere lehet – egy hölgy férfival való kapcsolatában a nőiessége is izzásba jön. Akkor is, ha egyetlen
csók se csattan.

Flört nélkül - csak képzeletben
Jó barátok között az együttlét mindkettőjüknek örömet okoz. Kipróbálják,
tudnak-e még csábítani, képesek-e még az elcsábulásra. Csak játszanak. Megpróbálnak egy kicsit álmodozni; újra felfedezik a romantikát, élvezik a könnyű, erotikus borzongásokat. Szükségük van (és nem csak nekik) a korlátokra. A titokzatosságra, a kedves kis rafinériákra, önmaguk vonzerejének tudatára, arra, hogy úgy érezzék: el vannak varázsolva. Az apró, rendszerint csak képzeletbeli hűtlenségek a tartós párkapcsolatban élőkre sem jelentenek veszélyt, sőt elűzik a rutin unalmát, feldobják a kihűlőfélben levő viszonyt. A flört játék.

Szeretkezés nélkül - csak szavakban
A szex nélküli, ám bensőséges kapcsolatban álló felek nem szerelmet, szexet akarnak egymástól – inkább melegséget, de ugyanakkor egy kis csábítást is, bizalmat és iróniát, könnyedséget és biztonságot. És - elsősorban - szavakat. Hogy legyen, aki meghallgassa őket, hogy legyen, akit meghallgathatnak. Egy pohár borral, egy kényelmes fotelban. A lényeg: a szavak intimitása. A pszichológusok szerint ez a fajta mély, a nembeli másságot alapvetően feltételező és kihasználó barátság, a következő évtizedek nagy érzelmi kalandjává, akár egy újfajta érzelmi "programmá" válhat.

Szívesen kipróbálnád?

Bolyonganál kicsit a szerelem és bajtársiasság határvidékén? Vannak jelöltjeink.

- A volt kedves: Van közös (és szenvedélyes) múltatok. Szépen lett vége a viszonynak, és egyikőtök sem akarja elveszíteni a másikat. Miért ne próbálnátok meg?
- A távoli barát: Másik városban lakik, és amióta elköltözött, felfedeztétek a viszontlátás örömét. Új bizalom, újfajta cinkosság szövődik kettőtök között.
- A majdnem szerető: Nagy szerelem is lehetett volna, de amikor szabad voltál, ő éppen nősülni készült. Ki tudja, talán egy napon majd egymásra találtok. De addig is...
- Az elutasított udvarló: Intelligens, kedves, rokonszenves, még jó parti is lenne, ha egy kicsit magasabb volna, vagy soványabb, vagy az orra nem lenne ilyen hosszú. Soha nem lesztek szeretők, de barátokká válhattok.
- A gyerekkori cimbora: Együtt játszottatok az udvaron, vagy nyaranta a
Balatonnál. Úgy ismered, mint a tenyered. Csak olyan, mintha testvérek volnátok, de te nő vagy, ő pedig férfi.
- A lakótárs: Eredetileg lakótársnőt keresetél, végül egy fiúval sikerült
megegyezni. Mindenféle helyzetben, sokszor a leginkább zavarba ejtő
szituációkban látjátok egymást, és ez nem várt bajtársiasságot eredményez.
- A szerelmes ismerős: A legveszélyesebb kategória. Ha mellette döntesz, szenvedésre ítéled, esetleg hiú reményeket ébresztesz benne.
- A virtuális kapcsolat: Ezt az ismeretséget az internetnek köszönheted. Rendszeresen cseteltek, egyre hosszabb - és forróbb - e-maileket váltotok, lassanként bizalmas, baráti kapcsolatba kerültök. Talán jobb, ha nem is törekedtek a személyes találkozásra: nehogy megtörjön a
varázs.

(nana)

2005.05.17

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok