> Rákkeltő anyagok: orvosok perelték be a McDonald's-ot és a Burger King-et
A hét lánc éttermeiben pozitívnak bizonyultak a PhIP rákkeltő anyag (heterociklikus aminósav) sült csirkében való jelenlétét kimutató tesztek, és ez az anyag a sültcsirke túlzott mértékű, olajban történt sütésekor keletkezhet. A PhIP szerepel az államnak a vegyi anyagokra vonatkozó tiltó listáján.
A felperes Kalifornia állam egyik törvénycikkére hivatkozik, mely szerint kötelező a cégeknek a tájékoztatás és a figyelmeztetés, amennyiben rákkeltő anyagok találhatóak termékeikben.
Más amerikai államokhoz képest Kalifornia államban szigorúbb élelmiszerbiztonsági szabályok vannak érvényben.
A tudósok kísérleti patkányokon végzett kutatásai kimutatták, hogy a hús magas hőmérsékleten történő sütése hozzájárulhat a prosztatarák kialakulásához.
(relatio.ro / MTI)
Linkajánló:
RECEPT ABC,
Alternatív
gyógymódok,
Egészség, orvos,
Táplálékkiegészítők,
Szépségápolás, bio,
vegetáriánus