HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok

Elsősorban a közösségi hálózatok megszállottjait fenyegeti az angol "no mobil phobia" kifejezés összevonásából keletkezett nomofóbia, azaz a mobiltelefon elveszítésétől, vagy a mobilkapcsolat hiányától való félelem jelensége.
Egy friss kutatás szerint, − melyet a Vip-Phone okostelefon webáruház végzett az egyik népszerű közösségi portálon − a mobiltelefon tulajdonosok 73%-a óránként, vagy annál is sűrűbben nyúl a mobiltelefonjához. Ilyenkor azt ellenőrzik, vajon érkezett-e e-mail vagy sms, megnézik mi hír a világhálón, vagy épp hány óra van. Ez pedig szinte már függőség.
Elkezdheti építeni a mobilhálózatát a Magyar Posta konzorciuma, miután az NMHH másodfokon is elfogadta a frekvencia-aukció eredményét. A Magyar Telekom, a Vodafone és a Telenor még bíróság elé viheti az ügyet.
Tovább növekszik az internet-előfizetések száma: a Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint 2011 decemberének végén az előfizetések száma meghaladta a 4,3 milliót. A mobilinternet-előfizetések száma átlépte a kétmilliós határt. A KSH szerint a mobilpiac telítődni látszik, az előfizetők száma csökken, ugyanakkor az adatforgalom jelentősen bővült az előző évhez képest.
Öles lépéssel lett az Apple a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója, karácsonykor rengeteg iPhone fogyott. A cégben óriási tartalékok vannak, nem is lehet kétséges, hogy tartani tudja ezt a szintet.
A dél-koreai Samsung Electronics, a kaliforniai Apple egyik legnagyobb riválisa rekord negyedéves nyereségről számolt be pénteken. Az okostelefonoknak köszönhetően az októbertől decemberig tartó időszakban 4,7 milliárd dollárra nőtt a cég profitja.
Ma publikálta 2011 negyedik negyedévének pénzügyi adatait a Samsung. A dél-koreai vállalat jelenleg a világ első számú okostelefon-gyártója. 2011 harmadik negyedévében már több készüléket értékesítettek, mint az Apple, ami a gazdag portfóliónak és a fejlett modelleknek is köszönhető.
A csipgyártó Intel piacvezető az asztali számítógépek piacán, de a mobil eszközökbe, a telefonokba és a táblegépekbe senki sem építi be a processzorait. A gyártó ezen kíván változtatni 2012-ben a Medfield kódnevű csip piacra dobásával.
Nem közismert tény, de a méregdrága luxustelefonokat gyártó Vertu a Nokia birtokában van – bár lehet, hogy már nem sokáig. A Financial Times értesülései szerint a finnek hamarosan eladják 1998-ban alapított leányvállalatukat.
A világon a szélessávú mobil adatforgalom 2016-ra a jelenlegi tízszeresére emelkedhet, és a forgalom 60 százalékát a Föld területének kevesebb mint egy százalékán élők fogják generálni – jósolja az Ericsson felmérése. A 2011 végén várható 900 millió után 2016-ra akár ötmilliárd is lehet a szélessávú mobil előfizetések száma, ami évi 60 százalékos bővülését jelent.
Az okostelefonok processzorait tervező ARM szerdán bemutatta az új, ultrahatékony Cortex-A7 chipet, ami két-három év múlva már 100 dolláros okostelefonokban is megtalálható lesz. A kétmagos A7 ötször hatékonyabban használja fel az energiát, mint az ARM jelenlegi A8 processzora, és méretre is ötödakkora.
Három héttel a Google Wallet fizetési rendszer amerikai startja után hazánkban is felébredtek a mobil fizetési megoldásokban érdekelt cégek, és elmondták, hogy ők is valami hasonlót akarnak bevezetni. A megvalósítás jövőre várható, 2012 a mobilfizetés éve lehet.
M, a mackós testalkatú 33 éves latin macsó alig 436 méterre van tőlem. Talán egy kávézóban kortyolja a kávéját, esetleg valamelyik irodaház hetedik emeletén prezentál a főnökeinek, miközben hasonló testalkatú férfiak társaságát keresi.
A Samsung perrel válaszol az Apple támadásaira, Franciaországban perelte be a céget, mert szerintük három mobilszabadalmat loptak el tőlük. A szabadalmak érintik az iPhone-t és az iPadet.
Dél-Korea arról híres, hogy szinte a teljes lakosság internetezik, és a fejlett környezet láthatóan jó hatással van az informatikai cégek fejlődésére. A Samsung kezdi utolérni a Nokiát, és az Apple is lőtávolságban van. Csak az a baj, hogy visszalő. Persze a Samsung nem hátrál, hanem folyamatosan fejleszti az arzenálját.

Első Előző Következő Utolsó