HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Szabadtűzön

Ha nyár, akkor grillezés és roston sütés jut mindannyiunk eszébe. De mindenképp sütés. S, hogy mit? Gombát, padlizsánt, paradicsomot és paprikát! A sült zöldségek nemcsak ízletesek, de egészségesek és laktatóak is anélkül, hogy hízlalnának.
Húsokat szabadtűzön, parázson sütni a legősibb elkészítési mód, amelyet ismerünk. A grillromantika leginkább az álomszép nyári estéken bontakozik ki. Sütögetni a szabadban igazán jó szórakozás, ráadásul rendszerint társas foglalatosság. Összehozza a családot, a rokonokat, a barátokat. Néhány recepttel mi is csatlakozunk a grillezés nagy mágiájához.
Tavasztól- őszig, családi és baráti összejöveteleken a jó hangulatot a szabadtűzön sütött- főzött ételek illata és íze, valamint a közben elhangzó adomák és tréfás beszólások, na meg a jókívánságokkal járó koccintgatások fokozzák, és teszik azokat felejthetetlenné.
Az igazán ízletes ételek titka a fűszerezésben rejlik. Az alábbi összeállítás segítségével különleges pácokat, mártásokat készíthetsz. A grillsütés napján pedig már nincs más dolgod, mint kisütni az előző nap előkészített húsokat, zöldségeket.
Hurrá - újra itt a kerti partik időszaka! Vígan sütögethetünk, s miközben a gondosan előkészített finomságok a tűz fölött pirulnak, nekünk csak annyi dolgunk van, hogy hátradőljünk székünkben és kortyoljunk egyet borospoharunkból.
Nemcsak egyszerű sütés-főzés, hanem igazi nyári szórakozás is, ha a kertben készítjük el az ebédünket vagy vacsoránkat. Hangulatos vendéglátás, ha a meghívottak szeme előtt vagy akár a közreműködésükkel pirulnak a jó falatok. Ilyenkor többnyire a férfiak csillogtatják tudományukat, de a nőkre marad, hogy mindent előkészítsenek, a 'tetthelyre' odavigyék.

Első Előző