HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Amerika

A dakoták 1200 éves magyar nyelven beszélnek. Dr. Simon Péter állítja ezt, aki két évtizeden keresztül tanulmányozta az észak-amerikai indiánok kultúráját. A túlzott magyarkodást kifigurázó kabaréjelenetekben lehetett eddig csak olyasmit hallani, amit dr. Simon Péter állít.
Belassult és barátságos népek termosszal - egy kis európai oázis Dél-Amerika mélyén
Kuba, Maldív- és Kanári-szigetek - a világ három messzi szeglete, ahol mezítláb rohangálhatsz a homokos tengerparton. Ha nem is csomagolsz rögtön, egy kis álmodozást megér.
Nincs megnyugtatóbb, mint állni és bámulni a habokat, amíg a víz iszonyú robajjal zúdul lefelé. Tavaszi áradás után a legizgalmasabb.
Nagyfokú óvatosságot javasol a Mexikóba utazóknak a magyar Külügyminisztérium a közép-amerikai országban kialakult közegészségügyi helyzet miatt.
A világ legnagyobb medencéje Chile partjainál található, a mesterséges lagúna 80 ezer négyzetméteres és mindössze 50 méterre van az óceántól.
Egymillió turistát várnak idén a riói karneválra, amelyet a világ legjobb és leglátványosabb mulatságának tartanak. De Rio de Janeirón kívül is van élet Brazíliában még a karnevál idején is.
Washington - Három év késéssel és a tervezettnél 360 millió dollárral drágábban, de megépült a washingtoni Capitolium föld alatti látogatóközpontja. A korszerű létesítmény, amely a legnagyobb beruházás az amerikai törvényhozás két évszázados történetében, december 2-án nyílik meg a nagyközönség előtt. Pontosan 145 évvel azután avatják fel, hogy 1863-ban a kupola tetején elhelyeztek egy szabadságszobrot, amivel hivatalosan befejeződött a Kongresszus épületének 1793 óta tartó építése, bővítése.
Kuba egyre népszerűbb turistacélpont, hiszen sokan kíváncsiak a híres kubai szivar, az ízletes koktélok, a salsa és a cha-cha-cha és a mambó hazájára. Gyönyörű strandok, barátságos emberek, és sajátos, az 50-es évek Amerikáját is idéző életérzés várja az utazókat.
Gondoltad volna, hogy a Grand Canyon olyan hatalmas, hogy még az űrből is jól látható? Négyszáznegyven kilométer hosszú, közel harminc kilométer széles és ezerhatszáz méter mély, s ennek köszönhetően a Föld egyik legmélyebb szakadékvölgye.
Az észak-amerikai kontinens talán legszebb fekvésű városa a Kanada nyugati partján fekvő Vancouver. A harmadik legnagyobb kanadai metropolisz – amely már többször is nyert a világvárosok szépségversenyén – rendezi a 2010-es téli olimpiai játékokat, és egyben megkapta a kitüntető „a világ legélhetőbb városa” címet. Ám a lakosság egy része szerint ez nem tükrözi híven a jelenlegi állapotokat.
A kanadai Sziklás-hegységben már 1885-ben nemzeti parkot alapítottak, s ezt nemsokára követte a többi. Az összefüggő, összesen több mint 20 ezer négyzetkilométeres térség igazi ősrengeteg. E parkokat az ember tevékenységével megalakulásuk óta nem háborgatta: területükön nem létesített ipart, nem folytatott erdőgazdálkodást és nem vadászott. A Jasper, az Yoho, a Banff és a Kootenay Nemzeti Parkot az UNESCO 1985-ben a Világörökség részévé nyilvánította.
Amerika nemzeti kincse, az Ördögtorony Wyoming északkeleti részén található, a csodálatosan szép Crook Country területén. A tornyot és a hozzá tartozó mintegy 550 hektárnyi területet Teddy Roosevelt elnök 1906-ban avatta az Egyesült Államok első nemzeti emlékművévé. A tudósok véleménye szerint az Ördögtorony egy ősi vulkán magja, amely hosszú évmilliókon keresztül volt kitéve az eróziónak és a Belle Fourche folyó sodrának. Ez a folyó a torony alapja körül kígyózik, 1267 láb mélyen a csúcs alatt.
Ez Hollywood szíve, a szórakoztatás Meccája, ahol az álmok valóra válnak. A mozi készítés világában a filmek varázslatosan életre kelnek és bennük Te játszod a főszerepet. A kamera másik oldaláról megismerheted a filmkészítés titkait, részese lehetsz lélegzetelállító kalandoknak és szemkápráztató trükköknek. Ehhez hasonló szavakkal köszöntik a mit sem sejtő látogatókat a hollywoodi Universal Studios-ban. A látvány, a díszleteklenyűgözők, mintha egy másik világban járnánk.
Philadelphia leghíresebb épülete az Independence Hall, amely elsősorban nem az épületről, hanem a falak között zajlott történelmi eseményektől híres. Itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot, itt tervezték meg a zászlót, és itt tartották az Alkotmányozó Nemzetgyűlést, ahol elfogadták az Egyesült Államok alkotmányát. Mount Vernon városka egy 19 szobás kastélyról híres, de ez a kastély akkora szerepet játszott az amerikai történelemben...

Következő Utolsó