HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Konyhák képekben

Vitathatatlan, hogy otthonunk egyik legkritikusabb pontja a konyha, legalábbis ami a takarítást illeti.
A Balaton-felvidéki, több mint kétszázötven éves ház jellegzetes füstös konyháját szinte eredeti állapotában állították helyre. Meleget adó kemencéje még ma is remekül használható sütésre
Sokan azért idegenkednek a régi parasztházaktól, mert úgy gondolják, képtelenség összkomfortossá tenni nagyobb átalakítás nélkül, különös tekintettel a konyhára. Most két példával szeretnénk illusztrálni, miként lehet a régi, nádfedeles épületek atmoszférájához alkalmazkodva praktikus konyhát kialakítani.
Vannak, akik félévente átrendezik a lakásukat, s a kanapé helyet cserél a könyvespolccal, az íróasztal a virágállvánnyal... A konyhával viszont jóval nehezebb a dolguk, hiszen a bútorok logikus sorrendjét nem lehet megbontani. Marad az apró kiegészítõk megváltoztatásának lehetõsége, mellyel ugyanúgy elérhetõ a kívánt hatás. Színes, kissé tán bolondos fogantyúkat kínálunk a konyhaszekrényt saját kezûleg felújítani szándékozóknak.
Az állandóan változó bútordivatok mellett hosszú évtizedek óta sikeresen virágzik a romantika irányzata. A mai, igen puritán, gyakran steril, minimalista jellegû lakberendezés sokak számára idegen, õk a modern bútorok helyett inkább a régi otthonok meghittségét keresik, ahol a kézi munka egyediségét, szépségét sugározzák a szekrények, polcok, asztalok – még akkor is, ha azok ma már magas technikai színvonalon ugyan, de gyakran géppel készülnek.