HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Magyarország

Jó lenne jót enni a Balatonon is, ami túlmutat a hekken, a lángoson, a mikrós sült burgonyán, és a tegnapi bécsi szeleten, meg Cordon Bleu-n. A Gault&Millau, a Michelin mind ajánl éttermeket, na meg a Dining Guide is évek óta listázza a legjobbakat. Elkeseredésünkre a Balaton mellett még viszonylag kevés olyan hely van, amire a gasztronácik is megértően kacsintanak, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet mocsok jó kockás terítősöket találni a tó körül.
A Villányi borvidék rangját évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, annak ellenére, hogy a borok tekintetében szinte tökéletes és teljes skálát tud ajánlani a borpiacnak.
Fővárosunkat ráadásul nem Párizs előzi meg a listán…
(MTI) - Országszerte több mint ötven étterem, borbár és szaküzlet várja a Furmint Február rendezvénysorozat keretében a furmintról szóló borkóstolókkal, különleges menüsorokkal, esetenként kedvezményekkel az érdeklődőket egész februárban.
Az Euromonitor International nemzetközi piackutató cég a nemzetközi turistaérkezések alapján idén is összeállította a világ legkedveltebb városi úti céljainak 100-as listáját.
Az egykor P/50 kódnévvel ellátott, gigantikus alagútrendszer több ponton alig pár méterrel halad el a forgalom mellett.
Jó minősítésű gasztronómiai fesztivál lett idén a lakótelepi sártengerből az érseki város szívébe költöztetett XXIII. Kalocsai Paprikafesztivál. Pénteken vehették át a szervezők az erről szóló elismerő oklevelet.
Tavaly a legtöbb turisztikai régióban csökkent a vendégéjszakák száma, Hévíz esetében viszont több mint 6 százalékkal nőtt. A vendégek 49 százaléka külföldi.
XXIV. Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivál | Mesterségek Ünnepe | Magyarok Országos Gyűlése és Vására | IX. Európai Kenyérünnep | Balatonfüredi Borhetek 2012 | Palócz Párnafesztivál | Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál | V. Pálinka Napok | 7. Országos Lecsó Fesztivál | 16. Vegetáriánus Fesztivál
Pénteken kezdődik és tíz napon át tart az idén huszadik alkalommal megrendezett Balatonlellei Borhét Fesztivál, amely a finom helyi borok és ínyenc ételek mellett kulturális és szakmai programokkal is várja az érdeklődőket - tájékoztatta Szűcs László, a rendező Balatonlellei Hegyközség elnöke az MTI-t.
Vajon milyen az a luxushotel, aminek marketingigazgatója egy laza cégmenedzser és egy médiatanácsadó alkotta párt képzel el tipikus vendégnek, akik éppen a házassági évfordulójukat ünneplik?
Nem sokat bíbelődtek az új dizájnnal - írta egy internetes kommentelő, amikor meglátta a siófoki Beach Club logóját, mely kísértetiesen hasonlít a kólásra.
A kormányzati portálra május 3-án került fel egy közleménynek látszó írás, mellyel a MÁV bécsi repülőtéri járatait népszerűsítették. A Budapest Airportot megdöbbentette, hogy a közlekedés valamennyi hazai ágát felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapestről a bécsi repülőtérre tartó új vasúti szolgáltatást hirdeti hivatalos honlapján. Nehezen érthető, miért kell a magyar adófizetők pénzén új repülőtéri munkahelyeket teremteni – Ausztriában - közölték a Turizmus Online-nal.
A bevétel 2,8 százalékkal bővült márciusban.
A Magyar Turizmus Zrt. partnere a helyi önkormányzatok és vállalkozások összefogásán alapuló Balatoni Regionális TDM Szövetség lesz.

Következő Utolsó