HIRDETÉS
HIRDETÉS

Soha korábban nem regisztráltak annyi új koronavírus-fertőzöttet Budapesten, mint előző héten. A 14 ezres heti esetszámmal ráadásul megdőlt a harmadik hullámban látott, eddigi rekord is.
Az elmúlt hetekben Budapest volt a kiemelkedő gócpont a az omikron-variáns dominálta ötödik hullámnak, a hétvégén regisztrált adatok szerint is itt volt a legtöbb új fertőzött népességarányosan.

A fővárosban regisztrált elmúlt heti 14 078 új fertőzés új rekordot jelent a harmadik járványhullám márciusi, 11 748 fős előző csúcsával szemben. A portál szerint a variáns terjedését a nagyobb népsűrűség és a gazdasági aktivitás okozza.

Budapesten csaknem négyszer annyi a népességarányos új fertőzés (százezer főre vetítve heti 803), mint a most legkevésbé érintett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (204). Más megyékben viszont a fővároshoz való felzárkózás figyelhető meg ebben az összevetésben – írja a Portfolio.

A lapnak a heti népességarányos új fertőzéseket mutató térképén Pest megye mellett a dunántúli megyék is sötétebbek. Budapest és Pest megye után az új fertőzöttek száma százezer főre vetítve Győr-Moson-Sopron (613), Zala (601) és Vas (596) megyében a legmagasabb.

Mint írják, az ötödik járványhullám esetszámai még sehol sem érték el a harmadik járványhullám csúcsát máshol, csak a fővárosban, ugyanakkor a fordulat már minden megyében látható.

Legközelebb Pest megye áll a tavaszi rekordhoz, amely erőteljesen közelíti a tízezer feletti heti esetszámot jelentő márciusi csúcsot, a negyedik hullámot ráadásul már szintén túl is szárnyalta.

A kormányzati tájékoztató portálon kedden közzétett adatok szerint az elmúlt napon 6851 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 94 beteg.

index.hu

Feltöltve: 2022.01.18.
Megnézve: 1954

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra