HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ausztriában, Spanyolországban, Csehországban, Ukrajnában és Ausztráliában is ezrek vonultak utcára.

Sok országban voltak tüntetések a hétvégén a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, illetve a kötelező oltás miatt. Szombaton mintegy 44 ezren demonstráltak Bécs belvárosában, többségük nem viselt maszkot.

Ausztria más városaiban is utcára vonultak. Klagenfurtban 2500-an gyűltek össze, Linzben néhány százan. Rendbontás egyik rendezvényen sem történt.

Szintén a kötelező oltás miatt tüntetett több ezer ember vasárnap a cseh fővárosban, Prágában.

A demonstrációt szervező Chcípl pes (Megdöglött a kutya) elnevezésű kezdeményezés szerint a kötelező oltás bevezetése és a pandémia elleni korlátozások indokolatlanok, jogtalanok és sértik a cseh alkotmányt, a polgári szabadságjogokat.

Míg a rendőrség a tüntetők számát 5 ezerre becsülte, addig Jakub Olbert, a Chcípl pes elnöke 8-10 ezerre saccolta. A tüntetés résztvevőinek többsége nem viselt maszkot, és a távolságot sem tartotta.

Kis túlzással világjelenség
A Euronews beszámolója szerint Ukrajnában is hasonló okokból vonultak utcára az emberek, miután a kijevi kormány december 1-től megköveteli a teljes oltottságot a tanároktól, az orvosoktól, illetve a kormányzati alkalmazottaktól.

A portál korábban arról is írt, hogy a spanyol fővárosban, Madridban is tiltakoztak. A békésen vonuló tömeg átsétált a belvároson, és a madridi kormány járványkezelési politikája ellen tiltakozott. Spanyolországban december 15-től kezdik meg az 5 évesnél idősebb gyerekek oltását.

Az ausztrál ABC News beszámolója szerint Melbourne-ben, Sydney-ben és Gold Coastban is tüntetések zajlottak. A melbourne-i és sydney-i tiltakozásokon több ezren vettek részt.

index.hu

Feltöltve: 2021.12.12.
Megnézve: 1430

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra