HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mindenszentek napján napsütésre számíthatunk.

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, késő délelőttől előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig kevés maradhat a felhő. Késő délutántól az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Délkeleti irányból élénk széllökések az Észak-Dunántúltól a Dél-Alföldig, erős lökések pedig a Kisalföldön lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de a tartósabban párás, ködös tájakon ennél kissé hűvösebb lehet. Késő estére 4 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A budapesti időjárás hétfőn: több órára kisüt a nap, majd a déli óráktól egyre több lesz a felhő, késő délutántól záporeső előfordulhat. A délkeleti szelet főleg napközben időnként élénk lökések kísérik - írja a met.hu.

Keddtől a déli órákig országszerte nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég, majd nyugat, délnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Estétől délnyugati irányból fátyolfelhők érkezhetnek. Országszerte várható eső, zápor (több helyen jelentős mennyiség hullhat). Nyugaton várható a legtöbb, kiadós mennyiségű csapadék, északkelet felé haladva egyre kisebb csapadékösszegek valószínűek. Az összefüggőbb csapadékzóna napközben gyengülve északkelet felé helyeződik, este elhagyja hazánkat. A kezdetben keleti, délkeleti szél átmenetileg északnyugatira, nyugatira fordul többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések is. A csúcsérték 6 és 16 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdán a nap első felében változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, majd megnövekszik a felhőzet, országszerte beborul az ég. Éjszaka köd képződhet. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd késő délutántól, estétől egyre több helyen eleredhet az eső, záporeső. A déli, délkeleti szél megélénkülhet, északnyugaton egy-egy erős lökés sem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a csúcsérték 10 és 19 fok között várható.

Csütörtökön túlnyomóan erősen felhős vagy borult idő várható, országszerte lehet számítani esőre, záporra, helyenként zivatar is kialakulhat. Ismét több helyen hullhat nagyobb mennyiség. Erős lökések kísérhetik a kezdetben déli, délkeleti irányú szelet, mely északnyugat felől elkezdhet északnyugati, nyugati irányba fordulni. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A hajnali 6, 14 fokról 9 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz melegebb, északnyugaton hűvösebb az idő.

Pénteken eleinte túlnyomóan erősen felhős vagy borult idő valószínű, majd napközben északnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, arrafelé a nap is kisüthet. A keleti és déli országrészben ugyanakkor borult maradhat az ég. Elszórtan várható eső, zápor, melyre nagyobb esély keleten, délkeleten mutatkozik. Egyre nagyobb területen fordul északnyugati, nyugati irányba a szél, mely helyenként meg is élénkülhet. A minimum-hőmérséklet 4 és 14 fok között valószínű, keleten a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékekkel, míg a maximum általában 10 és 16 fok között alakul.

Szombaton eleinte a déli és keleti országrészben még több lehet a felhő, borult körzetek is lehetnek és kisebb eső, zápor előfordulhat, majd arrafelé is csökkenhet a felhőzet. Másutt többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Napközben még az északias irányú szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 1 és 10, a maximum általában 9 és 14 fok között alakul.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Csapadék nem valószínű. A változó irányú légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet -4 és +4, a maximum általában 9 és 14 fok között alakul.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.11.01.
Megnézve: 400

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra