HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szervezők vasárnapi közlése szerint két sportoló tesztje lett pozitív a tokiói olimpiai faluban 6 nappal a kezdés előtt.
A Reuters számolt be róla a hírről azután , hogy szombaton egy olyan személynek lett pozitív a tesztje a faluban, aki nem versenyző volt. Muto Tosiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezérigazgatója akkor közölte, hogy egy külföldről érkező szervezőnél mutatták ki a koronavírust, de az állampolgárságát nem árulta el, csak azt közölte, hogy az illetőt 14 napos karanténba helyezték.

A BBC azt írja, hogy a két koronavírusos sportoló ugyanabból az országból jött és ugyanabban a sportágban is szerepelnek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint mindhárom érintett ugyanabból a küldöttségből került ki.

Közben a Tokióba megérkezettek között is született egy pozitív teszt, amelyet a dél-koreai NOB-tag, Rju Szeung Min - a 2004-es olimpia asztalitenisz-bajnoka - szolgáltatott. A 38 éves sportdiplomata maga tette közzé az eredményt, és karanténba vonult.

A szervezők összegzése alapján vasárnap az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül 10-nek lett pozitív a tesztje, és eddig összesen 55 fertőzöttet regisztráltak – írja az MTI.

Az újabb esetek - így már joggal - aggasztják a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot és a szervezőket. Az olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.07.18.
Megnézve: 101

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra