HIRDETÉS
HIRDETÉS

A beoltottak száma 5 421 230, közülük 4 555 029 személy már a második oltását is megkapta. Összesen 54 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 684-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 beteg, így az elhunytak száma 29 963-ra emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 735 937, míg az aktív fertőzötteká 41 784-re csökkent. 281 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon – írja a koronavirus.gov.hu.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra, illetve az érvényesen regisztráló, Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és – korlátozott mennyiségben – Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető – írja a koronavirus.gov.hu.

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni és élvezni a foci Eb-t.

A kormány felállította a közösségi élet újraindításáért és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzseket, valamint nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.06.22.
Megnézve: 109

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra