HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újabb interjúban állt ki az esetleges kormányváltást követő elszámoltatás, az úgynevezett „felcsúti per” mellett a Momentum elnöke, Fekete-Győr András.

Komolyan gondolja, hogy a Fidesz esetleges választási veresége után repülővel menekülnek majd az ország közpénzen meghízott oligarchái – jelentette ki Fekete-Győr a Népszavának adott interjúban. Mint mondta, láttunk már ilyet mostanában: például az oroszbarát Viktor Janukovics ukrán elnök a bukása éjjelén autót, helikoptert és repülőt is igénybe vett, hogy ép bőrrel Moszkvába jusson.

A Momentum elnöke reagált arra a felvetésre is, hogy a nagy elszámoltatás ötlete csak választási porhintés, hiszen végül vagy a tényleges politikai akarat, vagy a jogi lehetőség hiányozni fog a perek lefolytatásához.

– Amin az ellenzéki nyilvánosság szkeptikusan mosolyog, attól a korrupt fideszes nagyurak őszintén félnek. Hiszen sok mindent láttak már, és tudják, hogy mocskos a kezük. Nyomozókkal, az ügyészségen dolgozókkal is beszéltem arról, hogyan lehet megfogni ezeket az embereket. Gyűlnek a bizonyítékok – állította Fekete-Győr, aki szerint 2010 óta a minisztériumokban „ezertonnányi papír, számla keletkezett”.

– Hibáztak bőven ők is, egy független igazságszolgáltatás pedig mindent fel fog tárni – jelentette ki.

Fekete-Győr szerint kormányváltás esetén sok elcsalt közbeszerzési szerződést fognak semmissé tenné, de olyan beruházásokat, amelyek már előrehaladott állapotban vannak, nem fognak leállítani. A Fudan Egyetemből és Paks 2-ből szerinte ugyanakkor biztosan nem lesz semmi. A pártelnök elmondása szerint az ellenzéki szavazók 83 százalékának fontos a korrupt elit elszámoltatása.

A legtöbb felmérés szerint Fekete-Győr András az ellenzékiminiszterelnök-jelöltek népszerűségi listáján leghátul szerepel.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.06.14.
Megnézve: 71

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra