HIRDETÉS
HIRDETÉS

A franciák blokád alá vonták a Jersey szigetén lévő halászati kikötőt, mivel a britek a Brexitet követően nem engedik a francia halászoknak, hogy a környező vizeken dolgozzanak. Két hadihajó érkezett a helyszínre, a hangulat pattanásig feszült!

Közel száz francia halászhajó zárta blokád alá a francia partok közelében fekvő, ám brit fennhatóság alá tartozó Jersey szigetének kikötőjét, mivel a britek nem engedik be őket a hozzájuk tartozó vizekre a Brexitet követően. A francia hajók legénysége füstfáklyákkal, petárdákkal és transzparanesekkel követeli, hogy engedjék be őket a vizekre – írja a The Daily Mail.

Boris Johnson brit miniszterelnök két, gépágyúkkal felszerelt hadihajót küldetett a térségbe, s a haditengerészet egységei megközelítették a tiltakozókat. Emmannuel Macron francia elnök sem maradt adós a válasszal, egy francia katonai egység is úton van a térségbe.

David Sellam, a normandiai tengeri hatóság vezetője azt nyilatkozta:

Készen állunk a háborúra! Térdre kényszeríthetjük Jersey-t, ha kell!

Egy brit oldali halász, bizonyos Josh Dearing a lapoknak azt nyilatkozta, a mintegy 100 egységből álló francia halászflotta megjelenése olyan volt, mint valami invázió.

A helyzet jelenleg feszült a térségben, a felek a megoldásra várnak.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.05.06.
Megnézve: 79

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra