HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy nappal az újabb járványügyi korlátozások hatályba lépése előtt rekordszámú új koronavírus-fertőzöttről számolt be az osztrák egészségügyi minisztérium szombaton – tájékoztatott az MTI.

A TÁRCA SZERINT AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN 3614 ÚJ FERTŐZÉSES ESETET REGISZTRÁLTAK, AMI AZ EGY NAPPAL KORÁBBI 2571-HEZ KÉPEST IS JELENTŐS UGRÁS. AZ ELMÚLT HÉT NAP FOLYAMÁN ÁTLAGBAN 172,1 FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK SZÁZEZER LAKOSRA AUSZTRIÁBAN.
Az országban 80 ezerhez közelít azoknak a száma, akik ez idáig elkapták a vírust. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint 965-en haltak bele a fertőzés okozta Covid–19-betegség szövődményeibe.

SALZBURG, TIROL ÉS VORARLBERG TARTOMÁNYBAN A LEGSÚLYOSABB A HELYZET.

Vasárnaptól újabb korlátozások lépnek életbe nyugati szomszédunknál. A magánjellegű kisebb összejöveteleken egyszerre legfeljebb hatan tartózkodhatnak zárt helyiségben, szabadtéren pedig 12-en. A nagyobb, zárt helyiségekben legfeljebb ezren, a tömeges szabadtéri rendezvényeken pedig maximum 1500-an tartózkodhatnak. Bővítették azoknak a helyszíneknek a listáját is, ahol kötelező a védőmaszk viselése, így például már a vasútállomásokon, illetve a bevásárlóközpontokban is fel kell venni. A tömegközlekedési eszközökön és sífelvonókon ez már eddig is kötelező volt.

index.hu

Feltöltve: 2020.10.25.
Megnézve: 169

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra