HIRDETÉS
HIRDETÉS

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az Operatív Törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

Látható, hogy már a közösségi terjedés a jellemző - fogalmazott Müller Cecília, alapvető szabálynak nevezve, hogy az emberek bárhová csak egészségesen menjenek. Arra kérte az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben.

A szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni. Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat
- jelentette ki az országos tisztifőorvos.

Hozzátette, hogy mindenki élni akarja a megszokott életét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy természetesen létezik egy eljárásrend, vannak tervek különböző esetekre.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy javasolt sokat tartózkodni a szabadban a pandémia idején, a sportolás jót tesz. Ugyanakkor azt mondta, hogy a romló időjárás miatt az emberek fokozottan "beszorulnak" a szűk terekbe, ezért
KOMOLYAN KELL VENNI A MASZK HASZNÁLATÁT.

Hétvégén többen el tudnak menni moziba, szórakozóhelyre, üzletbe.

AHOL NEM TARTHATÓ A MÁSFÉL MÉTERES TÁVOLSÁG, FONTOS A MASZKHASZNÁLAT, amelyet sok helyen jogszabály is előír.

SENKI NEM TUDHATJA, HOGY HORDOZZA-E A VÍRUST TÜNETMENTESEN,
ezért lényeges az óvintézkedések betartása. A tisztifőorvos jelezte, hogy fontos vigyázni azokra, akiknél magas a kockázata annak, hogy súlyosan, akár halált okozva zajlana le a fertőzés.

Müller Cecília közölte, hogy a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, amely a pandémia felszálló ágában van. Hozzáfűzte, hogy egyre nő a kórházban ápolt emberek száma: már 589-en szorulnak kezelésre.

origo.hu

Feltöltve: 2020.09.26.
Megnézve: 181

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra