HIRDETÉS
HIRDETÉS

Derűre jön a ború. A szikrázó napsütést borongós, csapadékos időjárás követi a hétvégén. Ezt a nem szívmelengető képet festi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

JELEN ESETBEN AZ ÜRÖMBEN SEM LESZ ÖRÖM, MERT EZ AZ IDŐVÁLTOZÁS LEHŰLÉSSEL PÁROSUL, HELYENKÉNT NAPKÖZBEN SEM LESZ 15 CELSIUS-FOKNÁL MELEGEBB.
Pénteken még jellemzően erősen vagy közepesen felhős idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Reggeltől kezdve a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, a déli óráktól kezdve pedig már a középső megyékben is egyre több helyen várható eső, zápor, majd nagyjából déltől kezdve már zivatarok is. A Dél- és Közép-Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat. Estig a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye. Sokfelé lesz erős, zivatarok környezetében akár viharos a szél.

ORSZÁGOSAN PÉNTEKEN A LEGHIDEGEBB ÓRÁKBAN 10-16 FOK VÁRHATÓ. NAPKÖZBEN ÁLTALÁBAN 25–30 FOKIG MELEGSZIK A LEVEGŐ, DE A DUNÁNTÚL ÉSZAKI FELÉN ÉS AZ ÉSZAKI-KÖZÉPHEGYSÉG EGYES RÉSZEIN 20–24 FOK LESZ.
Szombatra virradó éjszaka sokfelé várható kiadós eső, keleten helyenként még zivatar is. Napközben a csapadékzóna fokozatosan az északkeleti, keleti megyék fölé helyeződik, így a Dunántúlon és a középső megyékben lassan megszűnik az eső. A szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá fokozódik.

SZOMBATON A MINIMUM HŐMÉRSÉKLET 8–19 FOK KÖZÖTT ALAKUL, AZ ÉSZAKNYUGATI MEGYÉKBEN LESZ A HŰVÖSEBB, A TISZÁNTÚLON A MELEGEBB. A MAXIMUM-HŐMÉRSÉKLET ÁLTALÁBAN 14–18 FOK KÖZÖTT VALÓSZÍNŰ, DE A TISZÁNTÚLON REGGEL, DÉLELŐTT MÉG 19–22 FOK IS LEHET.

Vasárnap hajnalban a szélcsendes nyugati, délnyugati tájakon pára, foltokban köd képződhet. Az északkeleti megyékben kevesebb helyen lehet eső, másutt – nagyobb eséllyel délnyugaton – helyenként kisebb záporok kialakulhatnak. A szél megerősödik, Zemplén térségében viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

VASÁRNAP A LEGALACSONYABB HŐMÉRSÉKLET 5–11 FOK KÖZÖTT VALÓSZÍNŰ, NYUGATON LESZ A HIDEGEBB. A LEGMAGASABB HŐMÉRSÉKLET 13–18 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

index.hu

Feltöltve: 2020.09.24.
Megnézve: 204

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra