HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az elmúlt napokban ismét magasabb számokat közöl a hivatalos kormányzati koronavírus-kommunikáció az új fertőzötteket illetően, mint azt a nyár korábbi heteiben megszoktuk. Naponta húsznál, de akár harmincnál is több új beteget regisztrálnak. A friss adatok szerint most például huszonkettőt.

22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4768-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 605, 3529-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 634. Az aktív fertőzöttek 29%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van – figyelmeztetnek. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk, illetve a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, azt negatív PCR-tesztek esetén teheti meg, amelyeket a saját költségén kell elvégeztetnie.

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe.

Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan azokat, s elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön.

Ha ezt betartjuk, el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és további korlátozó intézkedések bevezetését.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.08.12.
Megnézve: 170

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra