HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nagyon úgy tűnik elkezdődött az iskolaőrök toborzása. Bár maga a felállításukról szóló törvénymódosítás még nem lépett életbe, elkezdődhetett az előkészítés, véletlenül kikerült a netre, milyen illetményeket kaphatnak majd az iskolaőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy Facebookon terjedő toborzóplakátjából derült ki, mennyit kereshetnek majd az iskolaőrök. A Magyar Hangnak a főkapitányság megerősítette a plakát valódiságát. Azt írták: „a plakát tévedésből került ki idejekorán a közösségi portálra”.

Leírják, a plakáton látható link a rendőrség hivatalos oldalára mutat, amelyen jelenleg az látható, hogy „Feltöltés alatt”. Megadtak egy telefonszámot is, amelyet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon vesznek fel. Itt lehet érdeklődni az iskolaőrség munkával kapcsolatban.
A toborzóplakát szerint a feltételek:

minimum középfokú végzettség – ez lehet középiskolai, szakiskolai vagy szakmunkás
Feltétel az egészségi, fizikai, pszichikai alkalmasság
65 év a jelentkezés felső határa
A rendvédelmi vagy rendészeti képzettség viszont előnyt jelent, akárcsak a nevelői-oktatói tapasztalat
„A felvételt nyert jelentkezők augusztus 3-tól a megyei rendőr-főkapitányság objektumában komplex felkészítést kapnak a munkakörrel járó kötelezettségek teljesítésére”. Ez a tanfolyam augusztus 30-ig tart, heti 40 órás képzésre kell számítani.
A fizetésről ezt írja a plakát:

Az iskolaőröket bruttó 220 ezres havi munkabérrel és évente bruttó 200 ezer forintos cafetériával díjazzák
Ez a bér már az augusztusi képzés idejére is jár

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, tagjai 2020. szeptember 1-jétől teljesíthetnek szolgálatot nagyságrendileg 500 állami köznevelési és szakképzési intézményben, ott, ahol ezt az intézményvezetők kérik – ismertette a vitában Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Július 3-án döntött az országgyűlés az iskolaőrség bevezetéséről. A jogszabály szerint az iskolaőr közfeladatot ellátó személynek minősül, és csak az iskola területén intézkedhet, tanítási időben. Az őrök biztonságot sértő vagy veszélyeztető tevékenység esetén kényszerítő eszközt alkalmazhatnak: testi kényszert, gázspray-t, rendőrbotot és bilincset. Fegyver nem lesz náluk.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.07.09.
Megnézve: 404

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra