HIRDETÉS
HIRDETÉS

Súlyos incidens történt Glasgow belvárosában péntek délután, a rendőrség lezárta a környéket - számolt be a BBC.

A skót rendőrség szerint hat embert kellett kórházba szállítani szúrt sebekkel. A rendőrök agyonlőtték az elkövetőt. Egy rendőrt is megkéseltek, az ő állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A késelés a West George utcai Park Inn szállodában történt. A környéket rendőrautók lepték el.

A Guardian percről-percre tudósításában arról írnak, hogy egy rendőrségi forrásuk szerint elképzelhető, hogy terrortámadás történt, ezt hivatalosan még nem erősítették meg, de a terrorelhárítás vizsgálja az esetet. A lap szerint a Park Inn egyike volt azoknak a szállodáknak, ahol menedékkérőket szállásoltak el a koronavírus-járvány ideje alatt.

A Guardian szerint az incidensnek három halálos áldozata van, ezt még nem erősítették meg a hatóságok.

Az egyik szemtanú, aki a hotel harmadik emeletén lakott, arról számolt be, hogy látta, ahogy a támadót bement a recepcióhoz, és megkéselt két embert.

Az egyik szomszédos épületből egy szemtanú arról számolt be a PA hírügynökségnek, hogy négy embert látott mentők által elvinni, egy színesbőrű férfit pedig cipők nélkül látott feküdni a földön, oldalán vérző sebbel.

A környéken nagy volt a káosz, többen segítségért kiabáltak. A rendőrség megrohamozta a szállodát, de nem keresnek másik elkövetőt.

Szemtanúk egy embert láttak feltartott kezekkel kijönni az épületből, ez a videón is látható. A rendőrség szerint a környéken lévők már nincsenek veszélyben, kézben tartják az eseményeket.

index.hu

Feltöltve: 2020.06.26.
Megnézve: 538

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra