HIRDETÉS
HIRDETÉS

Jelenleg még nem hivatalosak az információk, de valószínűleg legkevesebb 70 új koronavírus fertőzött azonosításáról fog beszámolni a horvát kormány hamarosan.

Csak Zágrábban 256 tesztet végeztek el az elmúlt 1 napban és ebből 28 pozitív lett, amik még nem szerepeltek a szerdai adatokban. Zára megyében négy új fertőzöttet találtak, köztük hárman külföldiek, a közös a négy fertőzöttben, hogy mindannyian a közelmúltban jártak Szlovéniában.

Tengermellék-Hegyvidék megyében is öt új koronavírusos eset van, ők is külföldön jártak nem régiben. Alemka Markotic járványügyi szakember csütörtök reggel interjút adott, ahol arról beszélt, hogy kötelezővé tették a maszkhordását, mert amíg csak javasolták nagyon kevesen húzták fel. A maszk viselése mostantól kötelező a zárt terekben, legfőképpen a tömegközlekedési eszközökön, ahol a tapasztalatok alapján a koronavírus gyorsabban terjed. A járványügyi szakértő szerint egyszerűbb 5-10 kunáért maszkot vásárolni, mint kifizetni az 500-1000 kunás bírsági pénzt - írja a 24.hu.

Markotic elmondása szerint, a fertőzöttek főként Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából hozzák be vírust Horvátországba. Amint azt látják, hogy más Európai Uniós tagországokból is nagy mértékű fertőzött érkezik az országukba, abban az esetben újabb beutazási korlátozásokat fognak bevezetni.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.06.25.
Megnézve: 532

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra