HIRDETÉS
HIRDETÉS

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megtartotta a heti Kormányinfót: bejelentették, hogy 2021-től változik a katás adózás. Mint elmondták, a kormány július végén dönt majd arról, hogy augusztus 15-ét követően engedélyezik-e a tömegrendezvények megtartását.

Tömegrendezvények, augusztus 20., tűzijáték

Július közepén lehet kormányzati döntés a nagyrendezvények megtartásáról, amelyre augusztus 15-ig nincs lehetőség – közölte Gulyás Gergely.

Ha a járványhelyzet megengedi és a kormány döntése ezt lehetővé teszi, az augusztus 20-i Szent István-napi rendezvények megtartására már lesz lehetőség – mondta, jelezve, ez a gazdaság újraindításának is része lenne, hiszen a szolgáltató- és zeneipar, valamint a rendezvényszervezés szenvedte el a legnagyobb veszteségeket a koronavírus-járvány miatt.
A koronavírus-járvány miatt 130 ezren vesztették el a munkájukat

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a munkavállalók számának csökkenésével kapcsolatban a „kevésbé pesszimista” forgatókönyv vált valóra: 120-130 ezer ember veszthette el az állását a vírus miatt.

A kormány célja továbbra is az, hogy annyi munkahelyet sikerüljön teremteni, amennyi a vírus miatt megszűnt – közölte.
2021-től változnak a katás adózás szabályai

Jövőre változnak a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata) vonatkozó szabályok – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Módosító javaslatot nyújtanak be a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz, miszerint, ha valaki katázik, akkor hárommillió forint feletti számlák esetén – ha ugyanaz a számlák kibocsátója –, 40 százalékos adót kell majd fizetni a hárommillió forintot meghaladó részre.

Közölte: a célj, hogy a katával történő visszaélések, a bújtatott foglalkoztatás megszűnjön.

A kormány nem ért egyet a parkolási díjak emelésével a fővárosban

Nem értünk egyet a parkolási díjak emelésével – mondta Gulyás, amiről tegnap döntött a Fővárosi Közgyűlés. Hozzátette: „eddig még lehetett haladni Budapesten, most már csak dugóban lehet haladni”.

„Szeretnénk, ha a főváros mielőbb kiírná a közbeszerzést a Lánchíd felújítására. A kormány ugyanazt a forrást biztosítja most a fővárosnak, mint anno Tarlós Istvánnak” – mondta.
Gulyás elmondta még:

2021. július elsejétől a csecsemőgondozási díj az első hat hónapban a korábbi jövedelem 100 százaléka lesz. „Ha valaki gyermeket vállal, akkor az édesanyának a fizetése nem csökken, hanem nő, mivel nem kell tb-t fizetni” – hangzott el.
Az állam kifizeti a gyöngyöspatai diákoknak megítélt kártérítést akkor is, ha nem ért azzal egyet.

Az Indexszel kapcsolatos helyzettel kapcsolatban: „Csak a sajtószabadsághoz van köze a magyar államnak. (..) Minekünk mindig az volt a véleményünk, hogy a sokszínű tájékoztatás az fontos és értékes,” Szerinte Nyugat-Európában sok helyen nincs olyan sokszínű tájékoztatás és tájékozódási lehetőség, mint Magyarországon.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.06.25.
Megnézve: 455

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra