HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szuhay Gábor szerint drámai a helyzet New Yorkban.

"Mint a háborúban, csak nem látod az ellenfelet"- írja le az orvos, milyen érzéseket keltenek a mindennapok. A gyermekneurológus elmondja, öt percenként menőautó hangját hallja, folyamatosan mennek a kórházakba a betegek.

"Sok esetben a gyermek sürgősségi osztályon és a gyermek intenzív osztályon dolgozókat is beosztották, hogy felnőttekkel dolgozzanak"- meséli az orvos miután azt is elmondta, a New York city-ben regisztrált 40 ezer embernél valószínűleg sokkal több, nagyjából tízszer ennyi fertőzött lehet.

Szuhay Gábor azt is elmondta, hogy számos egészségügy dolgozó betegedik meg napról napra, nővérei azt mondták, szemeteszsákkal takarják be a lábukat, ugyanis nincs elegendő védőfelszerelés, sőt, vannak, akik műanyag dobozokból vágnak ki egy részt, gumit tesznek rá és azt helyezik az arcukra.

Az orvos szerint sokan perelni fogják a kórházakat a védőfelszerelések hiánya miatt, ez azonban lehet hogy hozhat pozitív változást- "itt akkor változnak meg gyökeresen a dolgok sajnos sokszor, hogyha perelnek érte az emberek"-mondja.

"Magyarországon, hogyha ez elszabadul, pokol lesz"- osztja meg gondolatat Szuhay Gábor, hozzátéve, hogy itthon sajnos nagymértékű az orvoshiány. Úgy gondolja azonban, ha az emberek valóban otthon maradnak, nyárra talán véget érhet a járvány.blikk.hu

Feltöltve: 2020.04.05.
Megnézve: 307

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra