HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ma 11 órakor Kományinfó keretében tesz a járványügyi akcióterv részleteivel kapcsolatos bejelentéseket Gulyás Gergely miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, az eseményről élőben tudósítunk.

Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása pedig jövő kedden várható - jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Gulyás Gergely bejelentései a járványügyi akcióterv újabb részleteiről:

MA van a 24. napja a veszélyhelyzet kihirdetésének. Az egészségügyi védekezésre a kormány továbbra is korlátlanul biztosít anyagi forrást. A heroikus küzdelmet az egészségügyi dolgozóknak bruttó 500 forinttal szeretné meghálálni. Folyamatos a védőeszközök beszerzése, eddig 380 milliárd forintot költött a védekezésre kormány. Ahhoz, hogy meglegyen az összeg a védekezésre, közös teherviselésre kötelezik a multi üzletláncokat, a pártokat, a bankokat és az önkormányzatokat. Eddig 1345 milliárd forintot csoportosítottak át a tárcáktól.

Ezek a teherviselések:

a párttámogatások felét a védekezési alapba kell befizetni
a multinacionális üzletláncok 36 milliárd adnak ebbe az alapba a különadókból
a bankoknak 54 milliárdot kell fizetniük
az önkormányzatoktól pedig a gépjárműadót kérik az alapba.
Ez összesen 663 milliárd forint - április 15-től, vagy május 1-től lépnek életbe az intézkedések

Fizetésemelés az egészségügyi dolgozóknak

Az egészségügyi szakdolgozók 20 százalékos fizetésemelést kapnak a félmilliós pluszpénz mellett, ez novemberre várható - jelentette be Gulyás.

Eddig nagyjából 30 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, de ez sokkal több lehet a járvány végére - mondta el Gulyás Gergely.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.04.04.
Megnézve: 273

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra