HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ausztriában is megjelent a koronavírus, két fertőzött beteget regisztráltak Tirolban, írja a Wiener Zeitung. A megbetegedéseket a tiroli tartományi vezetés is megerősítette, ám további információt nem közöltek a betegekről.

A lap szerint annyit lehet tudni, hogy mindkét beteg 24 éves és Innsbruckban él és mindketten jártak nemrég Lombardiában, az olaszországi koronavírus-gócpontban, ahol azóta karantént rendeltek el.

A két fiatalnak alacsony láza volt, és egy innsbrucki kórházban fekszenek. Günther Platter kormányzó és Bernhard Tilg tiroli egészségügyi tanácsos sajtótájékoztatóján azt mondták, hogy két tesztet is végeztek az érintetteken és mindkettő pozitív lett.

A kormányzó azt is bejelentette, hogy ambuláns klinikát is felállítanak a potenciális koronavírusos betegeknek Innsbruckban.

Egy feltételezett fertőzött van Linzben is, egy 55 éves férfi, aki Velencében járt egy turistacsoporttal.

Ausztriában 59 kórház áll készen a koronavírus kezelésére, ezek listáját az egészségügyi minisztérium kedden tette közzé.

Bécsben már "néhány száz ágyra" növelték a kapacitást, és ha szükséges, két egész kórház teljes egészében a koronavírus kezelésére áll át. Az osztrák fővárosban a legrosszabb forgatókönyvre már egy hete elkezdtek felkészülni, közölte Peter Hacker, Bécs egészségügyi tanácsnoka.

index.hu

Feltöltve: 2020.02.25.
Megnézve: 446

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra