HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már nem csak észak, hanem Dél-Olaszországban is diagnosztizáltak koronavírusos betegeket. Az emberek a vírus megjelenésének hírére kifosztották az üzleteket. Az olasz kormány pedig az EU segítségét kérte a gazdasági visszaesés miatt.
Olaszországban a koronavírus-járvány gócpontjának tartott északi részről néhány nap alatt már délre is átterjedt a fertőzés. Kedden ugyanis a szicíliai Palermóban egy éppen nyaralását töltő nőnek lett pozitív a tesztje. Az ország északi térségében található Bergamót a nő még azelőtt hagyta el, hogy a vírus gyors terjedését megelőzve lezárták volna Lombardiát.

Az elmúlt néhány napban azonban megfázás tüneteit mutatta, majd a kórházi vizsgálatokat követen kimutatták szervezetében a decemberben Kínában megjelent fertőzést. A nőt és férjét a palermói Mercure hotel többi vendégével együtt azonnal karanténba helyezték - írja a Daily Mail.

A fertőzés megjelenésének híre azonban óriási pánikot keltett az olasz városban, ahol az emberek megrohamozták a szupermarketeket, nagyobb bevásárló központokat, és teljesen kifosztották a polcokat.

Laura Caselli, olasz nemzetgazdasági miniszterhelyettes pedig nemrég arról számolt be, az országnak feltehetően az EU segítségére lesz szüksége, mivel a gazdaság az elmúlt napokban tapasztalt óriási visszaesés miatt a következő hónapokban a recesszió szélére sodródhat.

A legutóbbi információk szerint Olaszországban jelenleg 220 fertőzöttet kezelnek, míg heten - többségében idősek, gyengébb immunrendszerűek - vesztették életüket.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.02.25.
Megnézve: 422

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra