HIRDETÉS
HIRDETÉS

A mentőket egyetlen nap alatt 3411 esethez riasztották, a fővárosban több mint ezer esetet láttak el, különösen az elesések miatti végtagtörések száma emelkedett, közölte az Országos Mentőszolgálat szombati közleményében az MTI-vel. Mint írták: az elmúlt 24 órában jelentősen megnőtt az elesésből származó sérülések száma és súlyos közlekedési balesetek, karambolok, gázolások is történtek.

A jeges, csúszós lépcsők és utak nagy odafigyelést igényelnek a gyalogosan közlekedőktől, a rossz látási viszonyok pedig fokozott odafigyelésre intik a járművezetőket. A sérülteket a fővárosban öt traumatológiai centrum látja el folyamatosan, fennakadás nélkül, olvasható Győrfi Pál közleményében.

Eközben a meteorológiai szolgálat is figyelmeztetést adott ki. A következő órákban ugyanis csak kevés helyen és rövid ideig bukkanhat elő a nap, vasárnapig marad a hideg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt szombatra Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre, négy észak-dunántúli megye kivételével pedig a sűrű köd miatt érvényes figyelmeztetés.

Hétfő reggelig általában mérsékelt marad a légmozgás, holnap több helyen megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 és +6 fok között valószínű.

index.hu

Feltöltve: 2019.12.07.
Megnézve: 1071

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra