HIRDETÉS
HIRDETÉS

A gyorskorcsolyázó Burján Csaba azt állítja egy interjúban, hogy a nagy botrány kavaró instagramos képével nem Kínát akarta szidni.

Burján Csaba az Instagram-oldalára töltött fel egy képet, amelyhez bejegyzésében azt írta: "F*cking China" - ami annyit tesz, mint „Kib.szott Kína”.

Olimpiai bajnokként megsértett egy országot, így Sanghajban már nem is mérheti össze tudását másokkal a jégen, a szövetség pedig fegyelmi eljárást kezdeményezett.

"Nem Kínát és nem a kínaiakat akarta szidni, hanem a helyzetet megmutatni" - mondta Csaba a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A sportoló elmesélte, miután közzétette a fotót, elment aludni. Akkor még nem gondolt semmi rosszra, csak reggel, amikor Bánhidi Ákos csapatvezető ráparancsolt, hogy azonnal törölje le a képet, "mert Linának, a vezetőedzőnek jelzett a kínai főszponzor".

"Le is vettem, ekkor írtam meg a bocsánatkérő posztot is, és természetesen elnézést kértem Linától is. Ezek után jött az edzés, majd később egy megbeszélést hívtak össze Ákosék – ott esett le igazán, mit tettem, és hogy sokkal súlyosabb a helyzet, mint gondoltam" - vallotta be Csaba.

Ezek után a csapat dél-koreai edzője, Dzse Szu Csun félrehívta, hogy elmagyarázza neki, Ázsiában egy ehhez hasonló poszt egészen más horderővel bír.

"Megtudtam, hogy Lina roppant kellemetlen helyzetbe került, a hazájában ez nagy bűnnek számít. Fáradt voltam, nem gondolkoztam, tényleg csak a helyzetet, a sorban állást akartam megmutatni"– mondta Csaba.

A sportoló azt is hozzátette, hogy egy életre megtanulta a leckét. "Ha másként fogalmazom meg, hogy elegem van a várakozásból, nem történik semmi. Mert a poszt tartalma ez akart lenni. Sajnos nem jó szavakkal tettem".

"De azt szeretném, ha emiatt Linára, a csapattársakra, a magyar válogatottra nem haragudna senki – az sokkal rosszabb érzés lenne, mintha rám lenne mérges valaki". (...) Ha engem eltiltanak, nem szólok egy szót sem. Biztosan nehéz lenne a versenyeket itthonról követni, de inkább engem büntessenek, mint bárki mást. Nem szeretném, ha az én meggondolatlanságom miatt mások bűnhődnének" - fejezte be a sportoló.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.12.07.
Megnézve: 1117

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra