HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Színház- és Filmművészeti Egyetem közleményt adott ki, miután nyilvánosság elé lépett a Katona József Színház zaklatási botrányának főszereplője.

Kiderült, hogy Gothár Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar filmrendező a Katona József Színház kirúgott munkatársa. A "vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival” – kezdődött a budapesti színház közleménye, ami robantotta a botrányt. Gothár Péter beismerő üzenetében egy ilyen esetet elismert:

"Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle. Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni." - írta a rendező.

Gothár Péter a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanít, az intézmény is közleményt adott ki, amiből kiderült, hogy a rendező vizsgálatot kért önmaga ellen.

"A Katona József Színház által a tegnapi nap folyamán közzétett nyilatkozattal összefüggésben Gothár Péter, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára a mai napon megkereste az egyetem vezetőjét, és etikai vizsgálatot kért önmaga ellen. Az egyetem vezetősége haladéktalanul kezdeményezte eseti etikai bizottság felállítását. A vizsgálat lezárultával az eredményről tájékoztatjuk az egyetem polgárait és a közvéleményt." - olvasható a közleményben.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.11.20.
Megnézve: 755

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra