HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kálmán Olga belép a Demokratikus Koalícióba, és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes politikai főtanácsadója lesz, jelentette be Gyurcsány Ferenccel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztatóját a DK elnöke, Gyurcsány azzal nyitotta, hogy szerinte az egyik legfantasztikusabb hivatás, ha az ember politikus lesz, és szolgálja a hazáját.

Gy. Németh Erzsébet is felszólalt, és azt mondta, főpolgármester-helyettesként a humán területekért (kultúra, kulturális intézmények felügyelete stb.) felel majd, és megválasztása után elsőre Kálmán Olga jutott eszébe, hogy ezt a munkát vele együtt akarja végezni. Ezért aztán felkérte őt, hogy dolgozzanak együtt.

Kálmán Olga azt mondta, abban akar például segíteni, hogy a gyerekek, fogyatékossággal élők vagy nehezebb anyagi körülmények között élők is ugyanolyan eséllyel juthassanak kultúrához, mint bárki más. Emellett a budapesti kulturális programokat akarja szélesíteni és fejleszteni, hogy ezzel lendítse fel a turizmust, és ne kizárólag csak a legénybúcsúk helyszíneként tekintsenek Budapestre.

Főtanácsadóként máris van egy tanácsa:

azt fogja javasolni a főváros vezetőinek, hogy a Budapesten megvalósuló beruházások értékének 1 százalékát kötelező legyen a főváros kulturális életének fejlesztésére fordítani.

Azt fogja javasolni, hogy ezt a kérdést a kormány képviselővel a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában vitassák meg, mondta Kálmán. Hozzátette, hogy ez a javaslat nem új, hanem a Gyurcsány-kormány tervei között már szerepelt.

Arról, hogy miért csatlakozott a DK-hoz, azt mondta, már eleve a DK ajánlásával indult el a főpolgármester-jelölti választáson, ekkor megismerte a párt közösségét. Akkor is komolyan gondolta már, hogy neki van felelőssége abban, hogy lendületet kapjon az ellenzéki politizálás, így ezt folytatni akarja.

DK-s politikusként mindent meg fogok tenni, hogy ez az ország jobb, szabadabb, demokratikusabb ország legyen

– mondta Kálmán. Újságírói kérdések híján itt a közös sajtótájékoztató véget is ért.

index.hu

Feltöltve: 2019.11.10.
Megnézve: 790

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra